eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Facebook/ Karácsony Gergely

Új számmal állt elő Karácsony Gergely

A főpolgármester szerint a kormány által 2019 óta Budapesttől elvett extra pénz jóval több, mint amennyiről állítják, hogy Tarlós István megtakarította.

Három év alatt 227 milliárd forintot volt el a kormányzat Budapesttől - írta a főpolgármester pénteken a Facebook-oldalán.

Karácsony Gergely bejegyzése szerint a kormány a főváros megtakarításait úgy vette el, hogy a szolidaritási adó 136 milliárd forint többletkiadást jelent 2019 óta, az iparűzési adó átalakításával 81 milliárddal csökkent a főváros kasszájába befizetett összeg, valamint a "kukaholding" esetében 10 milliárd forintot tartott vissza a kormány.

"Hallom, hogy a kormány rajtunk keresi Tarlós itt hagyott pénzét. Megmondom, hol van ez a pénz: a Vodafone-ban, Tiborcz István tőkealapjaiban és a propagandamédia működtetésében" - fogalmazott a főpolgármester, hozzátéve: az elmúlt évek kormányzati elvonásai egy az egyben elvitték ezeket a pénzeket sőt, még többet is.

Karácsony Gergely azt írta, az extra terhek bőven meghaladják még a kormányoldal által hangoztatott összeget is: 227 milliárd elvonás három év alatt, és ehhez jönnek még a válságok "valódi" hatásai, a bevételek kiesése, a koronavírus, a menekültválság és az energiaválság miatti kiadás növekedése.

Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön a Kormányinfón arról beszélt, hogy Budapest mostani vezetése 214,2 milliárd forintot örökölt Tarlós István volt főpolgármestertől, ebből a kormány információi szerint a kincstárban vezetett számlán 25,5 milliárd forint maradt, ami sokat elmond arról, hogyan gazdálkodik a főváros.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×