eur:
392.52
usd:
362.44
bux:
72096.8
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter az egészségügyi fejlesztésekről tartott hódmezővásárhelyi sajtótájékoztatón 2018. március 24-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Országbérlet: Lázár János új lehetőségről beszélt

Hétfőtől a MÁV applikációján keresztül, április 28-tól pedig mindenhol máshol is meg lehet vásárolni a vármegye- és országbérleteket, amiket május elsejétől lehet használni – jelentette be a közlekedési miniszter.

Lázár János megfogalmazása szerint ha az üzemanyag nagyon drága, a kormánynak valahogyan segítenie kell a napi 4-4,5 millió ingázót. Ezért vezetik be a vármegyei- és országbérletet, ami olcsó, egyszerű és igazságos – jelentette ki a közlekedési minisztert a hódmezővásárhelyi Rádió 7 műsorában.

Olcsó, mert versenyképes minden alternatívával – magyarázta a tárcavezető, jelezve, hogy minden korábbi bérlet is marad érvényben. Egyszerű, mert a bérlettel egy hónapon keresztül minden komplikáció nélkül igénybe vehető a vármegye vagy az ország összes autóbusz- és vonatjárata, amit az állam szervez. Igazságos pedig azért, mert hasonló szolgáltatás hosszú évek óta működik Budapesten, ahol 9500 forintért vehető igénybe a tömegközlekedés úgy, hogy ehhez az állam támogatást biztosít. „Azt gondolom, ami a budapestieknek jár, az kell járjon a vidékieknek is.”

A vármegye- és országbérletek 2023. május 1-jétől érvényesek, elővételben azonban már április 24-től megvásárolhatók a MÁV-appon keresztül, illeve április 28-tól személyesen az értékesítési pontokon. Erről bővebben itt tájékozódhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×