eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Stethoscope or phonendoscope on a doctors white desk on cloudy morning, for treatment of cold or flu.
Nyitókép: Andrei Vasilev/Getty Images

Az orvosok 80 százaléka visszalépett a kamarába

Friss adatot közölt önkéntes tagságáról a Magyar Orvosi Kamara.

„Tegnap az OKFŐ tájékoztatott bennünket, hogy 33 579 orvos, 7210 fogorvos és 1729 klinikai végzettségű kolléga rendelkezik működési engedéllyel az országban. Ezeknek a számoknak az ismeretében még kerekebbnek tűnik a Magyar Orvosi Kamara nyilvántartott taglétszáma, 34003 fő” – írta a MOK a hivatalos Facebook-oldalán.

A posztban megköszönte az érdekképviselet a tagok elkötelezettségét, azt írták, ezzel sikerült megőrizni a kamara súlyát és presztízsét.

„Az új helyzet természetesen sok új feladattal, és még több kihívással állított szembe bennünket, így a kívülről érzékelhető esetleges csend mögött mozgalmas hetek húzódnak meg. Igyekszünk tagjaink bizalmát azzal meghálálni, hogy egy – az eddiginél is – hatékonyabban működő, valós igényeken alapuló szolgáltatásokat nyújtó, könnyen elérhető, effektív felépítésű szervezetként újuljunk meg” – írta a kamara.

Februárban módosította a parlament a törvényt, amivel megszűnt az orvosok kötelező kamarai tagsága. A döntés előzménye az volt, hogy a MOK az állítások szerint arra kényszerítette tagjainak egy részét, hogy enm vállaljon munkát az átalakuló ügyeleti ellátásben. Az Országgyűlés döntése után a kamara arra kérte addigi tagjait, hogy erősítsék meg önkéntes tagságukat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×