eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Aerial view of combine harvester. Harvest of wheat field. Industrial footage on agricultural theme. Biofuel production from above. Agriculture and environment in European Union.
Nyitókép: abadonian/Getty Images

Kemény üzenetet küldött Nagy István a hódmezővásárhelyi földadó kivetése után

Aláírásokat gyűjtöttek az érdekképviseletek, eljuttatták Nagy Istvánhoz. Az agrárminiszter közölte: a kormány el akarja törölni a földadót.

A kormány elítéli és ellenzi a helyi földadók bevezetésének minden formáját, és a magyar gazdákkal összefogva fel is lép ezen adónem ellen - jelentette ki az agrárminiszter a közösségi oldalára feltöltött zenés videóban. Nagy István arra reagált, hogy Hódmezővásárhelyen életbe lépett a földadó, amelynek értelmáben a 4 hektár fölötti tulajdonnal rendelkezőknek hektáronként körülbelül évi 10 ezer forintot kell fizetniük.

A döntés ellen petíciót indított a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK), amit Nagy István is aláírt.

Üzenete szerint "ha a dollárbaloldal egy településen bevezeti ezt az új adót, akkor bármelyik másik baloldali településen is kész lesz bevezetni, veszélyeztetve ezzel a magyar gazdák, a magyar agrárium érdekeit". Minden nehézség és kihívás ellenére a magyar mezőgazdaság az elmúlt két évben is biztosította a lakosság jó minőségű és biztonságos élelmiszerrel ellátását - fűzte hozzá a miniszter.

Nagy István elmondta, hogy "a 2023-2027-es Közös Agrárpolitikai Stratégiai Tervben eddig soha nem látott források állnak rendelkezésre az agrárium fejlesztésére, éppen ezért fontos, hogy az ágazatba befektessünk, értéket teremtsünk, és ne hozzuk hátrányos helyzetbe a gazdákat olyan elhibázott intézkedésekkel, mint a földadó bevezetése".

A földadó az élelmiszerek drágulását okozhatja, így a következmények mindenkit érintenek. A kormány elkötelezett amellett, hogy a termőföld nem képezheti adó alapját, és ennek jogszabályban is érvényt fog szerezni - emelte ki az agrárminiszter.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×