eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 29. szombat Péter, Pál
Yellow taxi cabs waiting for a passenger in Budapest
Nyitókép: Ocskaymark/Getty Images

A főváros elutasította a taxisok követelését – nem emelkedhet tovább a tarfia

Nyolcvan percen át egyeztettek a taxisok képviselői a főpolgármesterrel, de nem született megegyezés.

Hétfőtől 10 százalékkal emelkedett a fővárosi taxitarifa, de a taxis érdekképviseletek ezt kevesellték, ezért ismét tárgyaltak a főváros vezetésével. A további dráguláshoz azonban nem járult hozzá a fővárosi önkormányzat – tudtuk meg Kiss Ambrus általános főpolgármester-helyettestől.

Mint elmondta, a taxisok egy része kért találkozót a főpolgármestertől, és Karácsony Gergely 80 percen keresztül állt rendelkezésükre, de megegyezés nem született.

"A ma volt egy 10 százalékos emelés, ez azt jelenti, hogy egy éven belül 47 százalékkal emelkedtek a kilométerdíjak és a percdíjak, az alapdíj pedig 57 százalékkal. Mi további emelést akkor látunk indokoltnak, ha az a bizonyos fogyasztói kosár, amiről döntött a Fővárosi Közgyűlés, 20 százalékkal vagy annál magasabb mértékben emelkedik" – mondta Kiss Ambrus.

Azt is jelezte, hogy

a taxisok képviselői nem fogadták el ezt az érvelést, és kitartanak az a követelésük mellett, hogy tovább emelkedjen a fővárosban a tarifa.

"Nem tartottuk indokoltnak korábban sem, hogy a rövid távú személyszállítás jobban dráguljon, mint a hosszabb távú, pedig erről szólt a taxisok javaslata" – emelte ki a főpolgármester-helyettes.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Béketervet készít Ukrajna a háború befejezésére, az orosz hadsereg elfoglalta Razdolivkát – Híreink az ukrajnai háborúról szombaton

Hammer típusú okosbombával támadták az ukrán légierő tagjai az oroszországi Belgorod megyét. Mindeközben Csasziv Jar heves ostrom alatt áll, termobárikus fegyverekkel lőtték a várost. Tegnap délutánra az orosz hadsereg elfoglalta a donyecki Razdolivkát, a közép-ukrajnai Dnyipro városában pedig orosz rakétacsapás ért egy kilencemeletes lakóépületet. Tegnap újabb villámszankciókról döntött az EU az oroszok ellen, az amerikai hadsereg pedig 4,5 milliárd dollár értékű többéves szerződést ítélt oda a Lockheed Martinnak. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×