eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 29. vasárnap Mihály
Nyitókép: Pixabay

Ágazati helyzetkép: a konferenciaturizmus és a keleti vendégek hiányoznak még

Bár az ázsiai, az orosz és a tengerentúli vendégek továbbra is hiányoznak, a budapesti turizmus jóval erősebb lehet ezen a nyáron, mint volt tavaly – mondta az InfoRádiónak Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.

Kedvezőnek tűnik egyelőre az idei turisztikai év Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint.

"Az már most kijelenthető, hogy a budapesti turizmus jóval erősebb lehet, mint a tavalyi; ha visszaemlékszünk, 2022 első negyedéve még a Covid által sújtott volt, reméljük, ebben most azért nagy javulás lesz.

A hazai utazások tekintetében pedig az látszik, sokan úgy gondolták, hogy érdemes Magyarországon maradni, utazni,

egyre többen választják ezt pihenőidőszakban. Azt gondoljuk, jó időszaknak nézünk elébe" - mondta az InfoRádióban szállodai információkra, trendekre hivatkozva.

Azt persze még kevesen döntötték el, hogy a nyári időszakban hová utaznak, de Flesch Tamás szerint " a folyamatos edukáció és az emberek tapasztalatai" arra vezettek, hogy akkor lesz olcsó egy nyaralás, ha az emberek korán eldöntik, mikor pihenjenek és hol, ráadásul annál nagyobb szállodaspektrum áll rendelkezésre.

Hogy a külföldiek számára vonzó úti cél-e Magyarország - az ukrajnai háború szomszédsága ellenére -, arról azt mondta, az európai vendégek számára mindenképpen, de a tengeren túli vendégek hiánya még mindig látszódik.

"Abban bizakodunk, hogy az év második felére már az Egyesült Államokból is javulhat már a vendégforgalom. Sajnos nagyon hiányoznak a kínai és az orosz vendégek, és jóval kevesebb a dél-koreai vendég is. Ez az, ami komoly hiányt mutat."

És a konferenciaturizmus sem tudja még azt a szintet elérni, amit szeretnének.

Összességében: "nem tartunk ott, ahol a Covid előtt tartottunk".

"Nagyon nehéz is az adatokat összehasonlítani, mert

az utolsó Covid előtti év négy éve volt, ami rekordot hozott, de így is a közelében vagyunk.

Tavaly már csak 20 százalékkal volt kevesebb, most meg már csak tizenpárral. Közeledünk. Ha helyreállna a világ rendje, az nagyot segítene nekünk is" - utalt a háború körüli problémákra Flesch Tamás.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Harmadik világháborúval riogatott Trump, egyetlen döntéssel meg lehetne rengetni Oroszországot – Ukrajnai háborús híreink szombaton

Donald Trump republikánus amerikai elnökjelölt és Volodimir Zelenszkij ukrán államfő a New York-i Trump Towerben folytattak beszélgetést. A találkozó után Trump azt írta saját közösségi platformján, a Truth Social-ön, ha nem ő győz az elnökválasztáson, jön a harmadik világháború. Az elmúlt hónapok legfontosabb kérdése, hogy az európai vezetők és az Egyesült Államok döntéshozói engedélyezik-e Kijevnek, hogy a Nyugattól kapott modern fegyverrendszereket bevessék Oroszország területe ellen. Az amerikai Institute for the Study of War (ISW) intézet írt egy elemzést, hogy miért lenne fontos egy ilyen lépést megtenniük Ukrajna szövetségeseinek. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfrissebb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 29. 00:30
×
×
×
×