eur:
387.01
usd:
356.46
bux:
68854.65
2024. május 17. péntek Paszkál
A törökországi földrengés áldozatainak segítséget nyújtó Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kutató-mentő csapata az útnak indításán Budapesten 2023. február 6-án. A Hunor mentőszervezet csapata 55 fővel, a tűzoltókon kívül katonaorvosokkal és a mentőszolgálat munkatársaival indul Törökországba. Továbbá személykereső kutyákat is visznek magukkal.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Orbán Viktor őket tapsoltatta meg az évértékelőn - videó

Köszönjük a magyar mentőcsapatok áldozatos munkáját. Egy ország büszke Önökre - mondta a miniszterelnök. Az évértékelőn sok olyan szakember részt vett, akik most érkeztek haza Törökországból.

Orbán Viktor miniszterelnök a földrengés utáni törökországi mentés résztvevőit is köszöntötte szombaton, a Várkert Bazárban tartott évértékelő beszédében.

Mint mondta: "Bajban derül ki, kire lehet számítani, ránk, magyarokra lehet számítani" - jelentette ki a kormányfő.

A kormányfő kiemelte: 167 magyar, hivatásos és önkéntes vett részt a pusztító erejű szíriai és törökországi földrengés utáni mentésben, amelyben a legkevesebb 44 ezer ember vesztette életét. Életük kockáztatásával harmincöt embert mentettek ki a romok alól - hangsúlyozta.

A mentők közül számosan meghívást kaptak az érvértékelő beszédre, őket Orbán Viktor és a jelenlévők is tapssal köszöntötték.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

Kis-Benedek József: százszázalékos biztonság minden intézkedés ellenére sincs

A Robert Fico elleni merényletnek hatása lehet az európai parlamenti választási kampányra is, ám a politikusokat a választások előtt nehéz lesz meggyőzni arról, hogy távolságot tartsanak az emberektől – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora.

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×