eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Getty Images/ shutterjack

Balesetveszély miatt lezárják az erdőket a Balaton környékén

A tótól északra és délre fekvő területeken is "intenzív vadászati tevékenység" miatt korlátozzák az erdőlátogatást.

A Balatontól délre található vadgazdálkodási területein a somogyi erdőkben korlátozza az erdőlátogatást a SEFAG Zrt. februárban naponta 15 órától másnap reggel 9 óráig. Az ok, hogy a vadászterületeken "intenzív vadászati tevékenységgel járó balesetveszély" van, valamint az egyes erdőgazdálkodási munkák végzését veszélyeztető tevékenységeket akarja a társaság így kiküszöbölni – írja a hirbalaton.hu.

A korlátozás nem érinti azokat, akik faanyag gyűjtésére érvényes engedéllyel rendelkenek, valamint a jelzéssel ellátott turistaútvonalakat használó turistákat. A tilalom megszegői ellen szabálysértési eljárást kezdeményeznek.

A Bakonyerdő Zrt. is folyamatosan tájékoztat honlapján a novembertől februárig tartó időszakban zajló hajtó- és terelővadászatokról a Balatontól északra található, veszprémi erdőkben, amelyek miatt az erdőgazdaság átmenetileg korlátozhatja az erdőlátogatást. A Bakonyerdő munkatársai arra is felhívták a figyelmet, hogy az erdőben található agancsok elvitele lopásnak minősül, ezért azokat hagyják ott a megtalálás helyén. Az erdészeti társaság a honapján előzetesen közzéteszi a vadászati időpontokat és azok térképeit.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×