eur:
394.51
usd:
365.4
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: YouTube/Budai Lóránt

Budai Lóránt a kétharmad után: valami megint történt

Még éjjel reagált a választási eredményre a város élén maradó polgármester.

Budai Lóránt (Közösen Jászberényért Egyesület), korábbi polgármester nyerte a polgármester-választást a Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei Jászberényben. Budai Lórántra 8267-en, a függetlenként a Fidesz-KDNP támogatásával induló Besenyi Orsolyára pedig 3671-en szavaztak. A független Nagy Tímea 185, László Péter, a Mi Hazánk Mozgalom jelöltje 172 voksot kapott.

A tíz egyéni választókerületi képviselői helyet a Közösen Jászberényért Egyesület tíz jelöltje tölti be, a négy települési kompenzációs listás képviselői helyet pedig a Fidesz-KDNP négy jelöltje, így erős többsége lett a polgármesternek a testületben. (Jászberényben azért kellett időközi választást kiírni, mert a város képviselő-testülete tavaly október 17-én úgy döntött, hogy feloszlatja magát.)

"2019-ben óriási győzelmet aratott Jászberényben az ellenzék, bár most már én ebben nem hiszek,

nem tudom, ki az ellenzék.

Mindenesetre akkor azt mondtam, történelmi győzelem volt, nem lehet megismételni. Annyiban igazam volt, hogy most még nagyobb arányú lett a győzelem. Az, hogy 10 körzetből 10-et elhoztunk, egy óriási dolog" - mondta éjszaka az újraválasztott városvezető.

"Valami megint történt. Mi van Jászberényben, nem tudom, de választásról választásra valami csoda történik. Bízom benne, hogy ez jövőre sem fog megállni, hiszen jövőre újra választunk. Itt a lehetőség, hogy bizonyítsuk, hogy lehet ezt tisztességgel, emberként, becsülettel végezni" - nyilatkozta.

Az éjjel a városháza előtt a támogatóival találkozó polgármester egy Facebook-videóban még arról beszélt, szerinte egy polgármesternek a legfontosabb ismérve, hogy legyen hiteles, őszinte és legyen egy a jászberényiek közül. Ez meghozta az eredményét, ígérheti, hogy ez nem fog változni a jövőben sem.

"Igyekszünk a lehető legtöbb eredményt elérni, a lehető legtöbb forrást elhozni,

és megmutatni, hogy lehet fejlődni akkor is, ha a térség országgyűlési képviselője ezt nem biztos, hogy szeretné. Jászberény viszont szeretné, ezt köszönöm szépen" - mondta.

(A nyilatkozat 36.35-től látható az alábbi videóban.)

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×