eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
A Borsod-Abaúj-Zemplén megye 06. számú országgyűlési egyéni választókerületében kitűzött időközi országgyűlési képviselő-választáson a külképviseleteken leadott szavazatokat tartalmazó urnák Budapesten a Nemzeti Választási Irodában 2020. október 15-én. Sértetlennek találta az urnákat ülésén a Nemzeti Választási Bizottság (NVB). A kijelölt tiszaújvárosi szavazatszámláló bizottság a voksokat 16-án számolja meg, de ezek érdemben már nem befolyásolják az eredményt. A voksolást Koncz Zsófia (Fidesz-KDNP) nyerte.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Fellélegezhet az ellenzék, fölényes győzelmet aratott Jászberényben

A választási iroda honlapja szerint az ellenzéki Budai Lóránt fölényes győzelmet aratott Jászberényben a polgármester-választáson. Az őt támogató egyesület is többségben lesz a képviselő-testületben.

Este negyed 10-kor még számolták a szavazatokat, de az már egyértelmű volt, hogy az eddigi polgármester, a korábban jobbikos Budai Lóránt megnyerte az időközi polgármester-választást Jászberényben. A 80 százalékos feldolgozottságnál a szavazatok több, mint kétharmadát szerezte meg.

Ráadásul a képviselő-testületben is nyerésre állnak a támogatói. Közösen Jászberényért Egyesület a 21.20 perckor 9 egyéni mandátumot tudhat magáénak a 14+1 fő testületben.

Érdekesség, hogy a Mi hazánk jelöltjei nem érték el az 5 százalékot, polgármester-jelöltjük pedig 2 százalék alatt maradt.

Az időközi választásra azért került sor, mert a testület tavaly októberben feloszlatta magát.

Frissítés!

Az ellenzékinek mondható Közösen Jászberényért Egyesület mind a 10 egyéni körzetet megnyerte, így a polgármesterrel együtt 11 mandátumuk lesz a 15 fős testületben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Moszkvában: „azt akarta megtudni, merre van a békéhez vezető legrövidebb út”

Európának a béke a legfontosabb. A magyar EU-elnökség a következő félévet – az akkor végzendő munkát – békemissziónak tekinti - hangsúlyozta Orbán Viktor kormányfő a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel közös sajtótájékoztatóján pénteken Moszkvában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Hatalmas összegek vándorolnak Ukrajnába, de nem a háború miatt nincs elég forrás

Ukrajna újjáépítésének és stabilizációjának sikere szorosan összefonódik a nemzetközi támogatás és a helyi reformok hatékonyságával. Az országnak stratégiai lépéseket kell tennie a gazdasági diverzifikáció, a humán tőke fejlesztése és az infrastrukturális modernizáció terén, hogy hosszú távú fenntartható fejlődést érjen el – vélik el a Centre for European Policy Studies kutatói, akiknek friss jelentése szerint a további nemzetközi, főként piaci befektetések legkomolyabb visszatartó ereje nem a háború, hanem a szükséges politikai reformok végrehajtása.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×