eur:
394.61
usd:
367.94
bux:
72288.23
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Az elkészült felsővezeték Polgárdi és Füle között a Szabadbattyán-Balatonfüred vasútvonalon 2020. május 8-án. Szabadbattyán és Balatonfüred között zajlik az észak-balatoni vasútvonal villamosítása, az 55 kilométeres szakaszon 2021 áprilisától válthatják föl a dízelvonatokat az elektromos szerelvények.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Súlyosan összeégett az a fiú, akit a vonat tetején ért áramütés

A 14 éves kamasz egy barátjával mászott a tartálykocsi tetejére az egri pályaudvaron.

Az egyelőre még nem tisztázott, hogy a két fiú miért mászott fel az állomáson várakozó tartálykocsira - írja az rtl.hu.

Pedig a nagyfeszültségre az oszlop és a vasúti kocsi festése is figyelmeztet. Magyarországon a vasúti felsővezetékek 25 ezer volt feszültség alatt állnak, amit megközelíteni is elég ahhoz, hogy életveszélyes vagy súlyos áramütés érje az embert. Az, hogy milyen távolságon belül húz ívet a 25 ezer voltos felsővezeték, függ az aktuális időjárási körülményektől, például a hőmérséklettől és a páratartalomtól is.

A szerencsétlenül járt fiú testének több mint 80 százaléka másod- és harmadfokban megégett,

valamint felmerült a légúti égés gyanúja is. Helyszíni ellátásuk után mindkét fiút kórházba szállították. Társát sértetlenül hozták le a vagon tetejéről a tűzoltók.

A rendőrség büntetőeljárást indított az ügyben.

Az esetről korábban az Infostart is beszámolt.

A portál emlékezet rá, hogy a sárospataki pályaudvaron tavaly tavasszal hasonló baleset történt. Egy tizenhat éves gimnazista mászott fel az egyik tehervagon tetejére, hogy ott szelfit készítsen. Belehalt a sérüléseibe. Barátja próbált segíteni rajta, de őt is megrázta az áram. Soma rendkívül súlyos sérüléseket szenvedett, élete teljesen megváltozott, rehabilitációja azóta is tart.

A MÁV arra kéri a szülőket és a pedagógusokat, nyomatékosan hívják fel a fiatalok figyelmét arra, hogy

a vasútüzemi területen tartózkodni életveszélyes és tilos.

A villamos felsővezetéknek már a megközelítése is életveszélyes, kétméteres távolságon belül akár halálos áramütést is okozhat. A felsővezeték, illetve a felsővezeték-hálózat más részeinek (oszlopok, kapcsolók) érintése ugyancsak életveszélyes.

Címlapról ajánljuk

Szakértő a francia választásról: ez most nem a taktikázásról, hanem a dühről szólt

Az exit poll felmérések szerint a Marine Le Pen által fémjelzett jobboldali Nemzeti Tömörülés vezet a francia nemzetgyűlési választások vasárnap megrendezett első fordulójában. A részletekről Szűcs Anitát, a Budapesti Corvinus Egyetem Nemzetközi Kapcsolatok Tanszékének docensét kérdeztük.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 1. 15:41
×
×
×
×