eur:
393.38
usd:
365.24
bux:
0
2024. július 1. hétfő Annamária, Tihamér
Nyitókép: Pixabay

Ingyenbérletet kap több mint 1000 magyar fiatal az EU-tól

Ingyenes InterRail-bérletet osztanak szét a DiscoverEU-program idei első eredményhirdetése során, ezekből több mint ezer magyar fiatal is jut majd.

Az Európában felhasználható vonatjegyekhez így majd háromszázzal több fiatal jut hozzá az eredetileg tervezettnél – írta közösségi oldalán Ujhelyi István EP-képviselő.

A szociáldemokrata politikus tájékoztatása szerint a legutóbbi pályázati fordulóban is – amelynek győzteseit ezekben a napokban értesítik ki az eredményről - többszörös volt a túljelentkezés, Magyarországon négyszeres.

Újhelyi István a DiscoverEU-program mentoraként bejelentette, a mostani pályázati fordulóban a több mint 161 ezer jelentkező közül összesen közel 48 ezer európai 18 éves jut utazási lehetőséghez.

Ők harminc napon át utazhatnak majd 2023 márciusa és 2024 februárja között, az előzetesen általuk megadott pályázati útiterv alapján.

Az InfoRádióban az EU képviselő beszélt a kezdeményezésről, cikkünk végén hallgathatja meg.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Teljesen megváltozhat az Ukrajnával kapcsolatos politika a nyugati atomhatalomban, Kijevet bombázták az éjjel az oroszok – Ukrajnai háborús híreink hétfőn

Vasárnap zajlottak a nemzetgyűlési választások Franciaországban, ahol az előzetes várakozásoknak megfelelően a Marine Le Pen nevével fémjelzett Nemzeti Tömörülés (RN) szerezte a legtöbb szavazatot. Az eredmények egyben azt is jelentik, hogy a szélsőjobboldali formáció előretörése átalakíthatja az Ukrajnával kapcsolatos párizsi politikát is. Az RN vezető politikusai korábban több alkalommal is azt mondták, hogy nem fogják megengedni, hogy francia katonák menjenek a kelet-európai országba. Közben folytatódtak az orosz rakétatámadások, az éjjel Kijev területét érték csapások. Cikkük folyamatosan frissül a háború legfrissebb eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×