eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Hóember Lillafüreden 2022. december 11-én.
Nyitókép: MTI/Vajda János

Késnek a vonatok a vihar miatt

Többfelé nagy gondot okoz az időjárás a vasúti közlekedésben.

A viharos időjárás miatt késnek a vonatok a miskolci fővonalon – közölte a Mávinform a vasúttársaság honlapján.

A szél és a felsővezeték jegesedése miatt Miskolc és Szerencs között sebességkorlátozást vezettek be, a Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között a biztosítóberendezés meghibásodása miatt pedig csak egy vágányon közlekednek a vonatok.

A korlátozások miatt a miskolci fővonalon 15-25 perccel megnő a menetidő – írták.

A szlovák vasút a viharos időjárás miatt nem közlekedteti a Hernád IC-ket, vonatpótlást sem biztosít Hidasnémeti és Kassa között - írta a Mávinform.

A vasárnap hajnali és délelőtti viharok után több vasútvonalon fennakadásokra kell számítani napközben is - közölte a Mávinform.

A vasúttársaság honlapján olvasható tájékoztatás szerint késnek a vonatok a Balatonszentgyörgy-Nagykanizsa szakaszon.

Zalaszentjakab és Zalakomár között kidőlt fák miatt a felsővezeték több helyen leszakadt, helyreállításával várhatóan vasárnap délutánra végeznek a szakemberek. Balatonszentgyörgy és Nagykanizsa között pótlóbuszok közlekednek, hosszabb menetidővel. A Tópart IC-k Balatonszentgyörgyről 40-60 perces késéssel indulnak Budapest felé, a pótlóbuszokhoz csatlakoznak.

Jelentős késésekre kell számítani a Győr-Veszprém vonalon is.

Zirc és Eplény között fakidőlés miatt áll a forgalom.

Meghibásodott a biztosítóberendezés Gárdony és Székesfehérvár között, ezért késnek a vonatok a székesfehérvári vonalon – közölte kora délután a Mávinform a vasúttársaság honlapján. A tájékoztatás szerint a menetidő 20-40 perccel nő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Hajszálon múlhat az amerikai elnökválasztás eredménye, és ez a tőzsdéknek nagyon rossz hír

Már a 2020-as amerikai elnökválasztás is megmutatta, hogy viszonylag nagy országos szavazatkülönbség esetén is tud nagyon szoros eredmény kialakulni az elektori rendszerben döntő egyes csatatérállamokban. Ha most az 51 amerikai állam egyedi elnökválasztási esélyeit megvizsgáljuk, azt láthatjuk, hogy olyan extrémen szoros versenyfutás is jöhet, ahol Pennsylvania állam egymaga dönti el a végeredményt. Egy kiélezett helyzetben pedig nagy kérdés lehet, hogy lesz-e kvázi azonnali végeredmény, vagy hetekig-hónapokig tartó bizonytalanság veszi kezdetét. Hasonló témákkal is foglalkozunk a november 6-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Jelentkezés és regisztráció itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. szeptember 28. 10:00
×
×
×
×