eur:
392.89
usd:
363.41
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Close Up hand. Businessman signing the agreement in the contract.
Nyitókép: AmnajKhetsamtip/Getty Images

Előrelépés az Integritás Hatóság felállásában

Összesen 24 pályázat érkezett az Integritás Hatósághoz a Korrupcióellenes Munkacsoport nem kormányzati szereplőket képviselő tagjaira.

Az uniós közbeszerzéseket ellenőrző Integritás Hatóság közlése szerint a kiértékelés megkezdődött, a 10 civil szervezeti tagot december elsejéig kiválasztják.

A pályázók megoszlására vonatkozóan a feldolgozást követően tudnak pontos tájékoztatást, információt adni - írták közleményükben.

Annyit lehet tudni, hogy a K-Monitor és a Transparency International is pályázott a Korrupcióellenes Munkacsoportba.

A munkacsoport a hatóságtól független elemző, javaslattevő, véleményező és döntéselőkészítő feladatokat lát el, 21 tagja van: a hatóság elnöke mellett a nem kormányzati szereplőket és az állami szerveket tíz-tíz tag képviseli.

Korábbi tájékoztatás szerint a meghirdetett tíz pozícióra megfelelő tapasztalattal rendelkező és érdemi, személyes közreműködést vállaló szakemberek jelentkezését várták egyéni pályázat formájában, vagy valamely civil szervezet képviseletében.

Az Integritás Hatóság és a Terrorellenes Munkacsoport felállítása is az Európai Bizottságnak tett vállalások közé tartozik.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×