eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Forrás: Facebook/ Dióssi Csaba

Újabb polgármester tiltakozik látványosan a posta bezárása ellen

Dunakeszi vezetője szerint a település mérete és lakosságszáma alapján eddig is több postára lett volna szükség, amit már évekkel ezelőtt indítványozott.

Mint arról az Infostart is beszámolt, az energiafelhasználás érdemi csökkentése érdekében 366 posta működését szünetelteti 210 településen a Magyar Posta november 12-től. Emellett 300 munkavállalót érintő csoportos létszámleépítést is bejelentett a társaság.

Simon Csilla megbízott vezérigazgató szerint a szüneteltetés jellemzően gázfűtéssel rendelkező kis forgalmú postahelyeket érinti, ahol a lakosság kevésbé vette igénye a szolgáltatásokat. A kézbesítési hálózat ugyanakkor változatlanul működni fog.

A társaság azt írta, azokon a területeken, ahol több a szolgáltatóhely, ott a fennmaradó szolgáltatóhelyek megemelt kapacitással, több ügyfélkiszolgáló pulttal fogadják az ügyfeleket.

Az érintett települések közé tartozik Dunakeszi 3. számú postája is. Dióssi Csaba, a város polgármestere nemrég Facebookon reagált a posta ideiglenes bezárására:

személyesen adott fel levelet a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójának.

A levélben az intézkedés újragondolását kéri,"mert döntésükkel az országos átlaghoz képest jelentősen kevesebb szolgáltatóhely jutna 10.000 főre városunkban".

Dióssi Csaba szerint a városnak eddig is több postára lett volna szüksége. "Bízom benne, hogy megkeresésemre tárgyalásokat kezdeményezhetünk!" – tette hozzá.

A 366 hivatal bezárásában kistelepülések, városok és a főváros is érintet. Zalaegerszeg fideszes polgármestere levélben kérte, hogy a cég vezetése gondolja át a lépéseit. Salgótarjánban aláírást gyűjtenek, míg Komlón a polgármester próbál változtatni a listán.

Mint korábban megírtuk, Horváth Tamás, Rákosmente polgármestere szintén feltöltött a közösségi oldalára egy videót, amikor a városrész három fiókjának bezárásáról döntöttek. Tiltakozásul ő is levelezni kezdett a Magyar Posta vezérigazgatójával, mert elfogadhatatlannak tartja az ideiglenes bezárást.

Címlapról ajánljuk

Aggasztó ütemben öregszik a magyar társadalom, nagy bajokat okozhat ez a betegség

Néhány évtizeden belül a társadalom egyharmada 65 éven felüli lesz, így a családok mellett a szociális és egészségügyi ellátórendszernek is fel kell készülnie arra, hogy nagyobb feladatot jelent majd a demens betegek gondozása – mondta az InfoRádióban Beneda Attila család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×