eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Útfelújítás Budapesten
Nyitókép: BKK

Budapesten újabb útlezárás lesz - érdemes tájékozódni

Zuglóban kell számítani a forgalom korlátozásra és változik a buszok, trolibuszok útvonala is.

Felújítási munkák miatt szombattól lezárják a zuglói Vezér utca Fogarasi úttól a Füredi utca felé vezető oldalát, az érintett közösségi közlekedési járatok előreláthatóan három hétig módosított útvonalon járnak - közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

Újabb szakaszába lépett ugyanis a XIV. kerületi útfelújítási projekt, amelynek keretében átépül a Fogarasi út és a Füredi utca közötti, több mint 800 méter hosszú útszakasz, és a lakók, illetve a környéken közlekedők számára is biztonságosabbá válik.

A tervezett ütemben halad a szegélyépítés és a parkolók felújítása, a vízvezeték-kiváltás jelentős része pedig már elkészült.

Annak köszönhetően, hogy teljes szélességben lezárják a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát, az érintett útszakasz burkolata a tervezettnél előbb, már novemberig teljesen megújul.

Az érintett közösségi közlekedési járatok, vagyis a 31-es, a 131-es, a 144-es, a 231-es és a 231B autóbuszok, valamint a 82-es és a 82A trolibuszok módosított útvonalon járnak szombattól.

A Fogarasi út felé továbbra is egy sávon haladhatnak a járművek, és a közösségi közlekedés járművei változatlan útvonalon közlekednek.

A kereszteződésekben folyamatosan biztosítják a gyalogosok átjutását, és nem zárják le a Tihany téri kereszteződést, hogy az ott lévő óvoda továbbra is megközelíthető legyen gépjárművel.

A munkák újabb ütemének végeztével a Vezér utca Füredi utca felé vezető oldalát teljes szélességben átadják a forgalomnak.

A Vezér utca korszerűsítése júliusban kezdődött, és előreláthatóan 2023 tavaszáig tart. A jelenlegi forgalmi sávok közül egy-egy átalakul és új funkciót kap.

A beruházás során teljesen megújítják a Vezér utca burkolatát és a Fogarasi úti csomópontot, kerékpársávot alakítanak ki, új járdákat építenek, taktilis figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják majd az akadálymentes közlekedést, továbbá korszerűsíti a közvilágítást, részben újakra cserélik a trolibusz-felsővezetékhálózat oszlopait, valamint több mint 40 fát és 8300 cserjét ültetnek el.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×