eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Bucsy Levente

Oktatás - Ezek a jelszavak szerepeltek a Margit hídi tüntetésen

Perlaki-Borsos Noel végzős gimnazista arról beszélt, hogy elvették a jövőjüket, majd arra biztatta hallgatóságát, ne csak panaszkodjanak.

Mint az Infostart korábban híról adta, demonstráló diákok zárták le a Margit hidat a pesti hídfőnél szerda délután.

A hídlezárás előtt a demonstrálók a Jászai Mari tér környékén gyülekeztek, majd először az autósforgalom, később a villamosok elől is lezárták a Margit hidat mindkét irányba.

Perlaki-Borsos Noel végzős gimnazista arról beszélt, hogy elvették a jövőjüket, majd arra biztatta hallgatóságát, ne csak panaszkodjanak, hanem vegyék vissza a "jövőt és a reményt együtt".

A tömeg többek között azt skandálta, hogy

tanár nélkül nincs jövő.

A demonstrálók egyebek mellett "Kiállunk a tanárainkért!" molinót feszítettek ki. A tömegben "Azért a víz az úr", "Nincs tanár, nincs jövő", "Kapitány, kapitányom" és "Megbuktatok!" feliratú transzparenseket tartottak fel, nemzeti lobogót, PDSZ-zászlót, székely és roma zászlót lengettek.

A pesti hídfő déli oldalára

"Ki fog holnap tanítani?"

feliratú molinót helyeztek el.

A BKV a Jászai Mari téri villamosmegállóban hangosbemondón arról tájékoztatta az utasokat, hogy a 4-6-os villamos az Oktogon és a budai hídfő között nem közlekedik.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Meglepő fordulat a boltokban: a tarolnak saját márkás termékek

Az elmúlt hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni Egyetem közös, nagymintás felmérést végzett, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az eredmények megszülettek: több mint 10 ezer válaszadó szerint a saját márkás termékek ma már nem csupán olcsóbb alternatívát jelentenek a fogyasztók számára, hanem sok esetben minőségi választást is - írta a Pénzcentrum.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 4. 19:50
×
×
×
×