eur:
393.62
usd:
364.53
bux:
71848.11
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Joe Biden amerikai elnök beszédet mond a varsói Király Vár előterében 2022. március 26-án. Biden előző nap érkezett kétnapos hivatalos látogatásra Lengyelországba.
Nyitókép: MTI/PAP/Radek Pietruszka

Joe Biden szerint vége a pandémiának

A világjárványnak vége, de a koronavírus még problémát okoz - jelentette ki a CBS amerikai televíziócsatorna vasárnap este sugárzott interjújában az amerikai elnök.

"Ha megnézi, senki nem visel már maszkot. Mindenki elég jó formában van. Tehát szerintem változik a helyzet" - mondta a szerdán Detroitban rögzített interjúban az amerikai elnök. Biden tesztje júliusban lett pozitív, felesége, Jill szervezetében pedig augusztusban mutatták ki a kórokozót. Mindkettejüket Paxloviddal kezelték.

Az Egyesült Államokban naponta továbbra is átlagosan 390 ember hal bele a koronavírus-fertőzésbe. Az országban a közelmúltban hagyták jóvá az omikron variáns elleni két oltóanyag alkalmazását. Biden hivatali idejének elején, 2021 januárjában még naponta mintegy háromezer ember halt bele a betegségbe.

"A Covid továbbra is problémát okoz. Ezen sokat dolgozunk, de a pandémiának vége" - szögezte le Biden. Az elnök 22,4 milliárd dollár pótlólagos fedezetet kért a törvényhozástól egy potenciális őszi fertőzéshullám kezelésére.

Címlapról ajánljuk
Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót
"Nem álltak fenn az őrizetbe vétel feltételei"

Órákkal az Árpád hídi autós tragédia előtt engedte el a rendőrség az ámokfutót

A férfi ellen szerda reggel kábítószer birtoklása miatt indult büntetőeljárás, de szabadon engedték, éjszaka ellopott egy taxit, és tömegbalesetet okozott az Árpád hídon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×