eur:
395.42
usd:
368.57
bux:
71904.13
2024. július 2. kedd Ottó
Márki-Zay Péter az ellenzék közös miniszterelnök-jelöltje (k), valamint a korábbi miniszterelnök-jelöltek: Karácsony Gergely (MSZP, Párbeszéd LMP (j2), Dobrev Klára (j), Jakab Péter (b2, Jobbik) és Fekete-Győr András (b, Momentum) az ellenzéki pártok Egységben a szabad Magyarországért! címmel tartott megemlékezésén, az Andrássy úton az 1956-os forradalom és szabadságharc 65. évfordulóján, 2021. október 23-án.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Visszhangok - Máris magára borította az ellenzéki asztalt a DK

Az árnyékkormány bejelentését kisvártatva követte a Momentum és Márki-Zay Péter mozgalmának válasza.

Mint az Infostart is megírta, árnyékkormány alakítását jelentette be a DK Dobrev Klára vezetésével pénteken.

MMM

Erre válaszul a Mindenki Magyarországa Mozgalom azt írta rövid közleményében: "Rendkívül szomorúnak tartjuk, hogy a DK az ellenzéki együttműködést megkerülve, nem az EU által is antidemokratikusnak tartott NER bukásáért dolgozik, hanem hatalmi célok és pozíciók érdekében, képes akár a Fidesszel is szövetkezni."

A Kiss Balázs által fémjelzett nyilatkozat szerint "korábban is láttunk már a DK-tól hasonló lépéseket, mikor is az ellenzéki együttműködést felrúgva, a közös ellenzéki jelölt ellenében indítottak saját képviselőjelöltet", ezért döntött úgy még júliusban az MMM, hogy kiáll a DK jelöltjei mögül a jövőben.

"A mostani eset pedig megerősített minket abban, hogy helyes döntést hoztunk ekkor" - fogalmaz még az írás.

Momentum

Gelencsér Ferenc, a Momentum elnöke szerint "nem árnyékkormányra van szükség, hanem kormányváltás után valódira. Ez most mindannyiunk feladata, nem más" - ezt írta a politikus Facebook-oldalán.

Cikkünk frissül.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×