eur:
394.68
usd:
366.01
bux:
71498.31
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Előkészítik oltáshoz a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagot, a Comirnaty-vakcinát a Kanizsai Dorottya Kórházban 2022. április 11-én.
Nyitókép: MTI/Varga György

Megjött az új Covid-vakcina, de nem túl sok

Az NNK közölte a részleteket.

Szerdán megérkezett Magyarországra a Pfizer és a BionTech koronavírus ellen kifejlesztett új vakcinája - jelentette be a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője Budapesten.

Galgóczi Ágnes közölte: most 109 440 adag oltóanyag érkezett az európai uniós beszerzés 9,5 millió adagjából.

Az oltóanyagot az eredeti vírustörzsre és az omikoron BA1 variánsa ellen fejlesztették ki - tette hozzá.

A szakember elmondta, a vakcina jövő héttől lesz elérhető az oltópontokon.

Az újfajta készítmény egyadagos, kizárólag emlékeztető oltásra engedélyezett 12 év felettieknek, tehát csak azok kaphatják, akik már alapimmunizáltak, és kaptak legalább egy emlékeztető oltást - emelte ki Galgóczi Ágnes.

A szakember elmondta, jövő héten újabb szállítmány - 106 560 adag - érkezik, október-novemberben pedig hárommillió adagot várnak. Jövőre 6,5 millió adag oltóanyag szállítása várható.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Kedvezmények és apróbetűs részek a diákszámla-csomagoknál: mi alapján válasszunk?

Kedvezmények és apróbetűs részek a diákszámla-csomagoknál: mi alapján válasszunk?

Sokan az egyetemi tanulmányaik megkezdésével párhuzamosan nyitják meg első lakossági folyószámlájukat, ezért a pénzintézetek rendkívül kedvező ajánlatokat kínálnak az új ügyfeleknek. Közeleg az egyetemi ponthatárok kihirdetése, ezért mostanában egyre több családban és fiatal felnőttben merül fel a kérdés: mire figyeljenek a bank kiválasztásakor? Kutatásunkban arra keressük a választ, hogy milyen szempontok alapján választanak diákszámla-konstrukciót a leendő ügyfelek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×