eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Autókereskedő egy autót mutat egy érkelődőnek a Fővárosi Autópiacon, a XIX. kerületi Nagykőrösi úton 2013. szeptember 7-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Kovács Tamás

Drasztikusan megnőtt a használt autók ára – itt vannak a részletek

Hetven százaléknál is nagyobb mértékben emelkedett a használt autók átlagára a legnagyobb hirdetési oldalon másfél év alatt.

4 777 032 forint volt a meghirdetett használt autók átlagára az év első felében a Használtautó.hu-n – derül ki a Vezess által az oldal üzemeltetőjétől kikért számsorokból. A tavalyi átlagár 3 989 114 forint volt, míg a 2020-ban feladott hirdetésekben szereplő kínálati árak átlaga csak 2 789 710 forint.

Ez 71,3 százalékos áremelkedés másfél év alatt. Soha ennyire drága nem volt még a használt autó Magyarországon, mint most, és ilyen mértékű áremelkedés sem sokkolta a vásárlók tömegeit ennyire rövid időszakban.

A kevesebb ügyféllel dolgozó, átlagéletkorban valamivel fiatalabb járműparkot – részben átfedéssel – kínáló JóAutók.hu-n még ennél is magasabbra, 6,6 millió forintra jött ki a több tízezernyi hirdetés átlagára 2022 első hat hónapjára. Ez 30 százalékos drágulás már a tavalyi átlagárhoz képest is.

Átlagosan 99 ezer darab apróhirdetést adtak fel havonta a jármű-tulajdonosok a legnagyobb hazai platformon az év első felében, ami 7 százalékkal kevesebb a tavalyi hasonló időszak adatánál. Az eladásra kínált személyautók átlagéletkora már 12,9 évre nőtt az év első felében, két szegmens apad leginkább a meghirdetett személyautóknál: a kínálat alja és a kvázi teteje.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×