eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Megkezdik a levélszavazatok feldolgozását az NVI munkatársai a Nemzeti Választási Iroda (NVI) budapesti székházában az országgyűlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, a szavazóhelyiségek zárása után 2022. április 3-án.
Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Szavazóurnához járulnak a fővárosban is vasárnap

Három településen rendeznek vasárnap időközi önkormányzati választást.

Pencen polgármestert, a főváros III. kerületében képviselőt, Tiszaszőlősön pedig nemzetiségi önkormányzati képviselőket választanak.

A Pest megyei Pencen májusban elhunyt a település polgármestere. Az időközi választáson nyolc független jelölt indul, a választói névjegyzékben 1216-an szerepelnek.

A főváros III. kerületében, a 2. számú egyéni választókerületben azért kell időközi választást tartani, mert lemondott a korábbi képviselő. A választáson öt jelölt indul, a választói névjegyzékben 6192-en vannak.

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Tiszaszőlős görög nemzetiségi választópolgárai nemzetiségi önkormányzati képviselőket választanak.

Szavazni reggel hattól este hét óráig lehet.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×