eur:
397.72
usd:
358.5
bux:
74164.2
2024. október 1. kedd Malvin
Balogh János átadja a megbízási okmányt Szabó Vendel rendőr ezredesnek, Fejér megye új rendőrfőkapitányának
Nyitókép: Forrás: police.hu

Új budapesti rendőrkapitányokat neveztek ki, és három megye élén is váltás történt

Az I., II., VI. és XIX. kerületek kaptak új rendőri vezetőt, de Fejér, Győr-Moson-Sopron és Veszprém megye élén is személycsere történt.

Szeptembertől új rendőrkapitánya van a fővárosi I., II., VI. és XIX. kerületnek - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon.

A közlemény szerint Balogh János országos rendőr-főkapitány csütörtöki hatállyal megbízta

  • Kecskés Tamás ezredest a II. kerületi rendőrkapitányság vezetésével.

Terdik Tamás, Budapest rendőrfőkapitánya pedig – ugyancsak szeptember elsejével – megbízta

  • Márton Zoltán alezredest az I. kerületi,
  • Plánk Róbert ezredest a VI. kerületi és
  • Krammer György Zsolt ezredest a XIX. kerületi

rendőrkapitányság vezetői feladatainak ellátásával.

Fejér megye: Szabó Vendel

A rendőrségi oldal arról is ír, hogy Balogh János adta át a megbízási okmányt Szabó Vendel rendőr ezredesnek (fotónkon balra az új megyei vezető), a Székesfehérváron tartott ünnepi állománygyűlésen. Ugyanis Pintér Sándor belügyminiszter 2022. szeptember 1-jei hatállyal megbízta Szabó Vendelt a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

Veszprém megye: Dékány Balázs

Veszprém megyében is új főkapitányt neveztek ki a rendőrségi honlap tudósítása szerint: Dékány Balázs rendőr ezredest bízta meg a belügyminiszter a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével.

A tárcavezető egyúttal augusztus 31-ei hatállyal visszavonta Anda György rendőr ezredes főkapitányi megbízását és visszahelyezte korábbi, rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába – áll az ORFK ügyben kibocsátott közleményében.

Mint írják: a belügyminiszter a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával 2022. szeptember 1-ei hatállyal Dékány Balázs rendőr ezredest bízta meg. A megbízási okmányt Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át az új megbízott megyei rendőrfőkapitánynak.

Dékány Balázs korábban a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Nyomozó Iroda különböző bűnügyi szakterületein látott el szolgálatot, majd 2012-től a Nemzeti Védelmi Szolgálatnál dolgozott, a Rendvédelmi Szervek Védelmi Szolgálata Igazgatóság igazgató-helyetteseként 2022. augusztus 31-ig tevékenykedett – olvasható az ORFK közleményében.

Győr-Moson-Sopron Megye: Varga Péter

Varga Péter rendőr dandártábornokot bízta meg a belügyminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság vezetésével – közölte az ORFK.

A tárcavezető egyúttal augusztus 31-ei hatállyal visszavonta Nagy Ágnes rendőr ezredes ideiglenes vezetői megbízatását és visszahelyezte korábbi, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettesi beosztásába – tartalmazza a közlemény.

Mint írták: a belügyminiszter a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány feladatkörének ellátásával szeptember 1-ei hatállyal Varga Péter rendőr dandártábornokot bízta meg.

A megbízási okmányt Balogh János rendőr altábornagy, országos rendőrfőkapitány adta át az új megbízott főkapitánynak – tették hozzá.

A tájékoztatás szerint Varga Péter rendőr dandártábornok a Rendőrtiszti Főiskola elvégzése után, 1992-ben a Szekszárdi Rendőrkapitányságon bűnügyi nyomozóként kezdte rendőri pályafutását. Szekszárdon később alosztályvezető-helyettesként, aztán alosztályvezetőként, később osztályvezetőként dolgozott.

Ezt követően 2005-ben a Dombóvári Rendőrkapitányság vezetőjévé nevezték ki, 2006 és 2012 között pedig a Szekszárdi Rendőrkapitányság kapitányságvezetőjeként szolgált.

Varga Péter 2012. szeptember 1. óta, tíz éven át vezette a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányságot. A tábornoknak Magyarország Köztársasági Elnöke 2021-ben a Magyar Érdemrend tisztikeresztje katonai tagozata elismerést adományozta – ismertette közleményében az ORFK.

Címlapról ajánljuk
Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Kövér László Orbán Balázsról, a Tisza Pártról és a jegybankelnök megválasztásáról

Aki államtitkári pozíciót tölt be, az ne kezdjen el értelmiségi módon viselkedni és okoskodni, mert hibát követ el, vagy ha nem is követ el hibát, de megkeresik benne azt a lehetőséget, hogy ellene fordítsák azt, amit mondott – mondta Kövér László, az Országgyűlés és a Fidesz országos választmányának elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Beszélt a költségvetés elfogadásának várható időpontjáról, a leendő jegybank elnök személyéről, az amerikai elnökválasztásról és az Európai Unió és Magyarország jövőbeni kapcsolatáról is.

"Libanon az ország történetének egyik legveszélyesebb szakaszába ért"

Heves összecsapások folynak az izraeli hadsereg egyik hadosztálya és a Hezbollah között Dél-Libanonban. Megszólalt az országába való izraeli behatolásról Nadzsib Mikati kormányfő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.01. kedd, 18:00
Csató Gábor
az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×