eur:
392.76
usd:
363.13
bux:
72104.92
2024. július 5. péntek Emese, Sarolta
Dallos Gyula, az Agrárminisztérium Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztosa (b) és Schmidt Ádám, a Honvédelmi Minisztérium sportért felelős államtitkára a 21. század lovasait, a lovak mai szerepét bemutató Lóközelben című kiállítás megnyitóján a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban 2022. június 9-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Anikó

Legendás magyar lovas került a Kincsem-program élére

Szeptember elsejétől miniszteri biztos lett Dallos Gyula.

A Hivatalos Értesítő friss számából derült ki, hogy szeptember elsejétől miniszteri biztos lett Dallos Gyula. A világhírű díjlovaglót Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kinevezés visszavonásáig – de legfeljebb két évre – nevezte ki a Kincsem Nemzeti Lovas Program megújításáért és végrehajtásáért felelős miniszteri biztossá.

Dallos Gyula felel

  • az állami ménesek fejlesztésének szakmai koordinációjáért;
  • a lovaskultúra-oktatás fejlődésének előmozdításáért;
  • a lovaságazathoz kapcsolódó, alap-, közép- és felsőfokú képzések fejlesztésére irányuló koncepció kidolgozásáért;
  • a lovas- és lósportokhoz kapcsolódó szakmai feladatok összehangolásáért.

Tevékenységéről havonta írásbeli beszámolót készít a honvédelmi miniszternek, aki a munkáját irányítja. Dallos Gyula ezért helyettes államtitkári illetmény háromnegyedének megfelelő díjazásra jogosult. Költségtérítést nem kap, de egyfős titkárságot igen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Moszkvába érkezett Orbán Viktor, heves reakciókat váltott ki a Putyinnal való találkozó – Háborús híreink pénteken

Megérkezett Moszkvába Orbán Viktor, ahol Vlagyimir Putyin orosz elnökkel találkozott, és kamerák előtt váltottak néhány mondatot. Európai uniós tisztviselők és európai állam- és kormányfők részéről heves kritikák érték a magyar kormányfő oroszországi látogatását. Uniós és tagállami vezetők is kiemelték, az EU soros elnökségét betöltő Magyarország vezetője nem az EU-t képviseli a Putyinnal való tárgyalásokon. Több uniós tisztviselő és például Olaf Scholz német kancellár is azt mondta, a magyar kormány nem tájékoztatta őket előre a tervezett útról. Jens Stoltenberg NATO-főtitkár szintén kijelentette, Orbán Viktor nem a NATO-t képviseli, ugyanakkor elmondása szerint a katonai szövetséget előre tájékoztatták az utazás tervéről.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×