eur:
394.6
usd:
365.77
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Raba H18-as terepjáró tehergépjármű legénységével a szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred gyakorlóterén 2022. február 25-én. Az ezred keleti országrészbe, Debrecen és Hajdúhadház térségébe átcsoportosított egységei kettős, humanitárius és katonai feladatot látnak el.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Katonai konvoj közlekedik az utakon péntek reggeltől

Szentes és Hajdúhadház között lehet számítani a menetoszlopra a Honvédelmi Minisztérium közlése szerint.

A TISZA Többnemzeti Műszaki Zászlóalj magyarországi modulja befejezte gyakorlatát Szentesen, ezért visszatérnek Hajdúhadházra.

Pénteken emiatt a reggeli óráktól megnövekedett katonai járműforgalom lesz Szentestől Gyomaendrődön, Szeghalom-Berettyóújfalun, az M35-ös autópályán és a 4-es főúton keresztül Hajdúhadházig. A katonai járművekre emellett Szentestől Kunszentmártonon, Martfűn, Rákóczifalván, Szolnokon, Szajolon, Kenderesen, Püspökladányon, a 4-es főúton és Debrecenen keresztül Hajdúhadházig lehet számítani.

A zárt menetoszlop járművei közé nem hajthat be civil gépjármű, a járművek haladását a konvoj elején és végén kísérőjárművek biztosítják.

A Magyar Honvédség arra kéri a lakosságot, hogy kellő óvatossággal közelítsék meg a katonai járműveket, mivel méretük és sebességük, valamint hosszuk és haladásuk módja eltér a mindennapi közúti közlekedésben megszokottól. A közleményben arra kérik az utazókat, hogy a katonai szállítmány közelében az aktuális útviszonyok, valamint az időjárási- és látási körülmények figyelembevételével közlekedjenek.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×