eur:
394.54
usd:
365.35
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Nyitókép: Pixabay

12 évet is kaphat a miskolci gyilkos

A kondiparkos gyilkosként elhíresült férfira 12 év börtön vár, ha a fellebbviteli bíróság is jóváhagyja az elsőfokú ítéletet.

A 24.hu felidézi, hogy a fiatalember egy 72 éves férfival kezdett beszélgetni, majd hirtelen feldühödött és többször ököllel arcon vágta az idős embert. Amikor az áldozat a földre esett, a támadó többször belerúgott és megtaposta az arcát is, aztán magára hagyta az eszméletlen áldozatát.

Az idős férfit ugyan kórházba vitték, de ott két héttel később belehalt a sérüléseibe.

Az ügyészség úgy látja, hogy megalapozott volt az elsőfokú ítélet, ezért azt indítványozta, hogy a táblabíróság emelje azt jogerőre. A vádhatóság szerint az elkövető tisztában volt tettének következményével, azzal, hogy áldozata a súlyos bántalmazásba belehalhat.

Az elítélt a bűncselekmény téves minősítése miatt nyújtott be fellebbezést és kérte az ítélet enyhítését is.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×