eur:
394.91
usd:
366.01
bux:
71498.04
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Close up loving young mother holding child, little daughter hands, showing love and support, caring mum comforting, caressing kid, children protection concept, family enjoying moment together
Nyitókép: fizkes/Getty Images

Több családtámogatást még 2023-ban is megtart a kormány

Egy Facebook-posztból derült ki.

A kormány Facebook-oldalán jelent meg egy rövid bejegyzés szombat délután arról, hogy nemcsak idén, hanem 2023-ban is megmarad több családtámogatás.

Ilyen a poszt szerint

  • a családi adókedvezmény,
  • a babaváró támogatás,
  • az otthonteremtési támogatás (ez a csok és a 3 százalékos csok-hitel kamattámogatása lehet),
  • az első házasok adókedvezménye és
  • a diplomás gyermekgondozási díj (diplomás gyed).

Ezek közül egynek, a babaváró hitelnek járt volna le idén év végén a határideje - emlékeztet a Bank360.hu.

A lakásfelújítási támogatás (szintén idén év végéig igényelhető a jelenlegi szabályok szerint) esetleges meghosszabbításáról egyelőre nincs szó. A többi lehetőségnek nincs rendeletben meghatározott végpontja, de az hírértékű, hogy a költségvetés helyzetére hivatkozva nem szünteti meg ezeket a kormány.

Pénteken Orbán Viktor rádiónyilatkozatából már kiderült, hogy a kedvezményes lakásáfa sem szűnik meg 2022 végén (2024 végéig maradhat), az erre vonatkozó rendelet péntek éjjel a Magyar Közlönyben is megjelent.

A falusi csokot is meghosszabbították már korábban - ez a támogatás 2022 közepén futott volna ki, de azután december 31-éig kitolta a kormány.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Amerikai béketerv szivárgott ki Ukrajnáról, Kínával gyakorlatoztak közösen az orosz alakulatok – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Antony Blinken amerikai külügyminiszter és Andrij Jermak, az ukrán elnök kabinetfőnöke kedden Washingtonban találkozott, hogy megvitassák a NATO-tagországok azon szándékát, miszerint Ukrajnát közelebb hozzák a szövetséghez. A találkozóra éppen egy héttel a washingtoni NATO-csúcstalálkozó előtt került sor - számolt be a Reuters. AOroszország és Kína közös hadgyakorlatot tartott a határon átnyúló terrorizmus visszaszorításáért hétfőn. A két hatalom először tartott ilyen akciót Moszkva 2022-es ukrajnai inváziója óta – írja a South China Morning Post. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×