eur:
393.1
usd:
363.57
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Bucsy Levente

Kiakadt a PSZ Pintér Sándor szavain

A Törvényalkotási bizottság asztalán fekszik a sztrájkot továbbra is lehetetlenítő törvény.

"Rend lesz" - ígérte egyik miniszteri meghallgatásán szerdán Pintér Sándor, az oktatást is irányító belügyi tárca munkáját folytatni kívánó vezetője. Azt is mondta, a polgári engedetlenség a jog világában szerinte ismeretlen fogalom, ezért nem lehetséges tiltakozási eszköz, a sztrájk viszont az.

Az általa elmondottakra a Pedagógusok Szakszervezete reagált - derül ki a Portfolio.hu cikkéből.

A PSZ szerint "fejlett demokráciákban igenis létezik" polgári engedetlenség, melynek "rendpárti" tiltása egyértelmű jele az új kormány filozófiájának. Az ilyen kijelentés "több ezer bátor magyar pedagógus" megfélemlítését szolgálja, közben viszont a miniszter nem beszélt az égető gondokról, azok megoldásáról (munkaerőhiány, fizetés, munkaterhek)

A szakszervezet barátságtalan gesztusnak minősítette a Törvényalkotási bizottság előtt fekvő törvényjavaslatot is, amely állandó jelleggel tiltaná a tanársztrájkot, mivel a szakszervezetek nem tárgyalhatnának a még elégséges szolgáltatásról.

A PSZ felszólítja az új országgyűlés képviselőit, hogy a beterjesztett törvényjavaslatot jelenlegi formájában ne fogadják el.

Címlapról ajánljuk

Lapértesülés: a Schadl-ügy egyik tanúja vesztette életét az Árpád hídi tragédiában

B. Ervin a Suzukiban ült, hírek szerint az élettársával, mindketten azonnal meghaltak. A férfit korábban Schadl György biztatta arra, hogy pályázzon végrehajtónak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×