eur:
396.84
usd:
355.48
bux:
74510.83
2024. szeptember 28. szombat Vencel
Novák Katalin köztársasági elnök (k) a beiktatási díszceremónia után az Országház előtt, a Kossuth téren 2022. május 14-én.
Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

Másodszor is meglepte az embereket szombaton Novák Katalin

A Kossuth tér után a Sándor-palotánál is az emberek közé ment a köztársasági elnök.

Eseménydús szombat előtt állt reggel Novák Katalin kedden hivatalba lépett államfő, reggel 8.30-kor a Kálvin-téri templomban volt jelenése ökumenikus istentiszteleten, majd a Kossuth téren ünnepélyes keretek közt iktatták be, ahol beszédet is mondott.

Ezt követően azonban még nem távozott a helyszínről, a megjelent civil sokasághoz kiment a kordonok mellé, elbeszélgetett az érkezettekkel, megköszönte jelenlétüket, fotózkodott velük.

A hivatalos program szerint ezt követően 13 és 18 óra között megnyíltak a Sándor-palota kapui a nagyközönség számára, de arról nem volt szó, hogy maga a köztársasági elnök személyesen fogadja látogatóit - márpedig a Ripost.hu tudósítása szerint ez történt.

A tudósítás szerint a közjogi méltóságot nagy ováció fogadta a budai Várban, sokan akartak itt is egy szelfit Novák Katalinnal, sokan lehetőséghez is jutottak, az ország első női államfője pedig fogadta is a gratulációkat, "pacsikat".

Az épületbe érkeztekor épp egy felvidéki iskolás csoport tartózkodott a teraszon, nekik Novák Katalin rögtönzött idegenvezetést is tartott.

Címlapról ajánljuk
Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Vasárnap Ausztria választ: a Szabadságpárt visszatérhet a csúcsra

Épp hogy csak túljutott Ausztria a rendkívüli károkat okozó áradások nehezén, az ország a hét végén újabb, ezúttal politikai megméretés előtt áll. Több mint 6,3 millióan járulhatnak a szavazóurnák elé, hogy újabb öt évre új parlamentet, illetve új kormányt válasszanak.

Hajdu János: a TEK megpróbál lépést tartani az informatikai robbanással

A terrorelhárítás fejlődését bemutató kiállítás nyílt a Rendőrmúzeumban, az áprilisig megtekinthető tárlat a XX. század elejétől kezdődően bemutatja az összes fontos, Magyarországon történt merényletet, terrorcselekményt – mondta az InfoRádióban a Terrorelhárítási Központ főigazgatója. Hajdu János rendőr altábornagy szerint Európában és a világban is számos helyen nagyra becsülik a TEK tevékenységét, és arról is beszélt, milyen új kihívásokkal kell szembenéznie a jövőben a központnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×