eur:
395.08
usd:
368.04
bux:
71456
2024. július 2. kedd Ottó
Egy JAS-39 Gripen típusú vadászrepülőgép éjszakai kiképző repülésen az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison, Kecskeméten 2016. október 25-én. Az éves kiképzési tervnek megfelelően október 18. és 28. között éjszakai repüléseket hajtanak végre a pilóták.
Nyitókép: MTI Fotó: Ujvári Sándor

A legszuperebb katonai gépek cirkáltak Kecskemét egén - videó

Éjszakai repülési gyakorlaton vannak a kecskeméti bázis repülőgépei.

A kamerák kereszttüzében hajtottak végre éjszakai repülési feladatokat a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis JAS 39EBS HU repülőgépei - olvasható a Honvédelem.hu videós beszámolójában.

A látványos eseményen a Gripenek és pilótáik voltak a főszereplők.

"A kiképzési tervünknek megfelelően éjszakai repülést hajtunk végre néhány napon át. Mivel 24 órás készültséget látunk el, a repertoár nappal és éjjel ugyanaz" - fogalmazott Ugrik Csaba dandártábornok, bázisparancsnok.

A pilóták a műszerfalon mindent egy pillanat alatt megtalálnak.

"A modern technikával már nagyon kicsi különbség van az éjszakai és a nappali repülés között. Éjszaka a műszerek segítségével tudunk tájékozódni" - tette hozzá Ugrik Csaba.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

Folytatódik a cseh-szlovák testvércsata: Prága inkább fokozza Ukrajna támogatását

A cseh miniszterelnök szerint a cseh-szlovák kormányközi tárgyalások felújítása továbbra sincs napirenden. A legfelsőbb cseh vezetők a prágai várban vitatták meg az országot érintő legfontosabb külpolitikai kérdéseket, és úgy nyilatkoztak, hogy Csehország folytatja Ukrajna támogatását minden területen, beleértve a fegyverszállításokat is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Orbán Viktor Ukrajnában járt, eközben az orosz külügyminiszterrel tárgyalt Szijjártó Péter

Az európai állam- és kormányfők közül egyre kevesebben vannak, akik még nem látogattak el az orosz invázió sújtotta Ukrajnába - most már nem gazdagítja ezt a tábort Orbán Viktor sem, a magyar miniszterelnök ugyanis ma Kijevbe utazott. Ám eközben Szijjártó Péter külügyminiszter, aki gyakran jár Oroszországba, telefonbeszélgetést folytatott Szergej Lavrov orosz külügyminiszterrel - tudósított a Telex.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×