eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 6. szombat Csaba
Nyitókép: Facebook/kmetkh

Meghalt Svébis Mihály, a kecskeméti kórház főigazgatója

Életének 68. évében méltósággal viselt súlyos betegségét követően csütörtökön meghalt Svébis Mihály megyei intézményvezető, főigazgató, címzetes egyetemi docens, Kecskemét Díszpolgára.

A hírről a a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Facebook-oldalán megjelent bejegyzés alapján beszámoló 24.hu azt írta, Dr. Svébis Mihály 26 évig volt a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója. Irányítása alatt rendkívüli fejlődésen ment keresztül az intézmény. Az ő nevéhez fűződik a Pólus Program, mely során egy új épületszárny épült a kórház székhelyén, az egynapos sebészeti ellátást biztosító épület és a gyermekpszichiátria épületének kialakítása, valamint vezetése alatt integrálódott az intézménybe a kalocsai és kiskunfélegyházi kórház.

Szakmájában megkülönböztetett figyelmet fordított a coloproctologiai műtétek, sebészeti varrógépek használata, minimál invazív sebészeti módszerek és a plasztikai sebészeti műtétek iránt. Tagja volt több tudományos társaságnak, vezetőségi tagja a Magyar Sebész Társaságnak, a Magyar Sebész Társaság Coloproctológiai Szekciójának, a Magyar Sebész Társaság Endoszkópos Szekciójának és a Magyar Sebész Társaság Dél-magyarországi Szakcsoportjának.

A Sebészeti Kollégium Tanács tagja, 2016 és 2019 között a Magyar Kórházszövetség elnöke volt, később a szervezet elnökhelyettese. Számos tudományos cikk, tanulmány szerzője, hazai és nemzetközi szakmai programok rendszeres előadója.

Címlapról ajánljuk
Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

Patika a kézipoggyászban – gyógyszerek, amelyek nélkül ne induljon el nyaralni

A gyógyszereket mindig gyerekektől elzárt helyre tegyük, és ezt tartsuk észben a nyaralás vagy az utazás alatt is, hiszen nagyon súlyos mérgezéseket is okozhatnak – figyelmeztetett az InfoRádióban az országos tisztifőgyógyszerész. El Koulali Zakariás arról is beszélt, hogy bizonyos készítmények hűtést igényelnek, illetve magas hőmérséklet hatására hamar tönkremehetnek, hatástalanná válhatnak.

Robert Fico méltatta Orbán Viktor moszkvai útját

A szlovák kormányfő azt mondta, ha egészséges lenne csatlakozott volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×