eur:
394.63
usd:
365.87
bux:
71738.76
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Nyitókép: Forrás: Facebook/Bardóczi Sándor

A láthatatlan munkát mutatta meg Budapest főtájépítésze a Belvárosban

Hatalmas platánokat mentettek meg egy nagy nyomású vízvezeték cseréjénél Budapest belvárosában. A Március 15-e tér alatt húzódó csőrendszer javítási munkájában a fővárosi tájépítészek is részt vettek, erről írt Facebook-bejegyzésében Bardóczi Sándor.

Bardóczi Sándor azzal kezdi a posztot, hogy a tájépítészeti munka nagy része láthatatlan marad, mert sok esetben az a legfontosabb eredmény, ha valami nem történik meg, vagy nem úgy. Budapest főtájépítésze szerint jó példa erre egy vízvezeték cseréje a pesti oldali rakparton.

Nem kis munkáról van szó, hiszen

"ettől a gerincvezetéktől függ, hogy a pesti oldal továbbra is ivóvízhez jut-e".

A bejegyzésben olvasható, hogy ha a Duna Korzó és a Március 15-e tér alatt cserélik ki a vezetéket, akkor a közelben lévő platánsort ki kellett volna vágni. Bardóczi Sándor azt írta, hogy a műszaki egyeztetések után olyan kompromisszumos tervet készítettek, amely alapján a kivitelező el tudja kerülni a fákat. "Utóbbi tervek egy tájépítész, favédelmi szakmérnök kolléga leleményességét dicsérik, komolyan mintaszerű tervet hozva ebbe az új tervműfajba" – jegyezte meg a budapesti főtájépítész.

„Lassan a velünk kapcsolatba kerülő tervezők megtanulják, hogy mi a favédelmi terv, mi a favédelmi zóna, hogy

a fa nem csak egy kikapcsolható zavaró réteg,

hanem érték. 2019 óta több mint 2500 fa megmaradását segítettük elő. Ez sehol nem megjelenített, láthatatlan eredménye a tájépítészeti munkának” – olvasható Bardóczi Sándor posztjában.

Címlapról ajánljuk
Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről
Tudósítónktól

Nigel Farage érdekes gondolatokat osztott meg Marine Le Penről

Nigel Farage szerint katasztrófához vezetne, ha Franciaországban Marine Le Pen radikális pártja kerülne kormányra. Az egykori brexitvezér, a brit Reform párt első embere szerint a francia választások első fordulójában győztes pártnak nincs kiforrott gazdasági programja.

Orbán Viktor: az ukrán elnök nem örült túlságosan

Orbán Viktor miniszterelnök a Die Weltwoche című konzervatív svájci lapnak adott interjúban kijelentette, hogy kijevi látogatásán nem meggyőzni akarta Volodimir Zelenszkij ukrán elnököt, hanem tájékozódni arról, "hol vannak a határai" a kijevi álláspontnak a békefolyamatra vonatkozóan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×