eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

Drasztikusan drágul itthon a villanyautók töltése

Az elmúlt napokban emelt árain, vagy emelni készül több hazai elektromobilitási szolgáltató.

Az E.ON jelezte, hogy a cég által üzemeltetett AC és DC töltőkön is változik a díjszabás, és az áremelkedéssel párhuzamosan pedig hét, eddig ingyenesen használható töltőoszlop esetében is fizetőssé válik a töltés – írja összeállításában a hvg.hu.

Az AC-töltőkön a jelenleg érvényben lévő 99 Ft/kWh helyett április 26-tól már 129 Ft/kWh-t számol majd fel a nappali töltésért. Az éjszakai tarifa 65 Ft/kWh-ról 85 Ft/kWh-ra emelkedik. A DC töltőknél az eddigi kilowattóránkénti 120 forintos díj 149 forintra emelkedik.

Szintén április 26-tól az Elmű oszlopain is drágul a töltés: 99 forint helyett már 129 forintot kérnek majd egy kilowattóra áramért.

A Mol Plugee nevű villanyautó-töltőhálózat díjai már április elején emelkedtek, váltóáramú töltés esetében 99 helyett 109 forint lett, DC-töltésnél 139 forintról 155-re nőtt a kilowattóránkénti tarifa.

Az ultragyors töltést kínáló Mobiliti esetében a percdíjainak drágulását jelentették be, ami 120 forintos percdíjat jelent a legnagyobb, akár 150 kW-os teljesítményű töltők esetében.

Az elektromos autók otthoni töltése normál tarifával továbbra is bruttó 43 forint kilowattóránként.

Címlapról ajánljuk

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×