eur:
394.46
usd:
365.28
bux:
71738.76
2024. július 3. szerda Kornél, Soma
Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtótermében 2021. július 7-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Gulyás Gergely elmondta, mire fordítaná a kormány a helyreállítási alap hitelét

Haderőfejlesztés és a humanitárius válsággal kapcsolatos költségek szerepelnek a tervekben.

A magyar kormány haderőfejlesztésre és a humanitárius válsággal összefüggő költségekre fordítaná az uniós helyreállítási alap hitelét – mondta a miniszterelnökséget vezető miniszter. A kormányfő a múlt héten tájékoztatta levélben az európai bizottság elnökét arról, hogy Magyarország mégis kéri az Európai Uniótól a helyreállítási alapból igényelhető teljes hitelösszeget.

Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter az Inforádió Aréna című műsorában elmondta: az már korábban felvetődött, hogy a kedvező kamatozású uniós kölcsönt hitelkiváltásra használhassák az országok, de ezt elvetették.

A tárcavezető azt is kijelentette a műsorban, hogy aki nem akarja tönkre tenni az európai és a magyar gazdaságot, az nem támogathat energetikai szankciókat Oroszország ellen. Európa a gázszükséglete 40 százalékát szerzi be orosz forrásból, Magyarország esetében ez 65 százalék. Ha ez kiesik, akkor nem lesz fűtés és leáll a gazdaság. Úgy vélte: a józan ész a garancia arra, hogy nem lesznek uniós energetikai szankciók.

Címlapról ajánljuk
Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

Nem hagyja annyiban az Árpád hídi ámokfutó őrizetének enyhítését az ügyészség

A Fővárosi Főügyészség fellebbezést nyújtott be az ellen a bírósági döntés ellen, amely szerint az egy éve halálos balesetet okozó Árpád hídi autós Budapest közigazgatási határain belül szabadon mozoghat. Az InfoRádió Rab Ferencet, a Fővárosi Főügyészség helyettes szóvivőjét kérdezte az ügyben.

Seremet Sándor: fontos jelzést küldött Orbán Viktor a kijevi látogatásával

A miniszterelnök kijevi látogatása cáfolja azt a narratívát, amely szerint a magyar kormány ukránellenes lenne – erről beszélt az InfoRádióban a Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója, a Neumann János Egyetem Eurázsia Központ kutatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.04. csütörtök, 18:00
Varga Zs. András
a Kúria elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×