eur:
387.05
usd:
358.7
bux:
68917.55
2024. május 13. hétfő Imola, Szervác
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor egy mondattal üzent az EU-csúcs után

A kormányfő is részt vett az Európai Unió állam- és kormányfőinek pénteken véget ért kétnapos informális találkozóján.

A magyar kormányzati álláspont világos volt: nem fogadható el olyan szankció, amely az energiaellátás biztonságára veszélyt jelentene.

Orbán Viktor a Facebook-oldalára képeket töltött fel a találkozó végeztével. Az album neve egyben tartalmazza a miniszterelnök üzenetét is: „EU-csúcs. Magyarországon lesz gáz és olaj."

Ez arra utalhat, hogy - amint az ellenzők közül néhány ország már ismert volt, és amint arról a kormányfő már nap közben posztolt - nem született egyhangúan, minden ország által elfogadható megállapodás egy gáz- és olajszállításra vonatkozó, Oroszország elleni szankcióról.

Az EU-csúcs záró sajtótájékoztatóján Emmanuel Macron francia államfő megerősítette, hogy az Európai Unió kész "újabb masszív szankciókat" elfogadni Oroszországgal szemben, amennyiben folytatja a háborút Ukrajna ellen. "Készen vagyunk a büntetőintézkedésekre, azokon túl is, amelyeket eddig foganatosítottunk. (...) Semmi sem tilos és semmi nem tabu" - tette hozzá. Kijelentette, hogy az EU a végsőkig támogatja Ukrajnát.

Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke a sajtótájékoztatón jelezte, hogy a tagállami vezetőktől mandátumot kapott az orosz gazdaságot sújtó újabb szankciós csomag kidolgozására, ami a negyedik ilyen csomag lesz.

Az elhangzottakról további részleteket ebben a cikkben olvashat.

Címlapról ajánljuk
Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Több mint ezer vendégmunkást küldtek el az iváncsai akkumulátorgyárból, de nem történt elbocsátás

Lefelezik az iváncsai akkumulátorgyár dolgozóinak létszámát, igaz, a dél-korai SK Innovation üzemében csak a kölcsönzött munkaerőtől válnak meg – mondta az InfoRádióban Székely Tamás, a Magyar Vegyipari Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége elnöke. Fónagy János parlamenti államtitkár közölte: az elküldött dolgozók máshol kapnak munkát, a megélhetésük biztosított lesz.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×