eur:
392
usd:
359.21
bux:
72291.18
2024. július 15. hétfő Henrik, Roland
Nyitókép: Pixabay

Idegenrendészet: Budapesten is sok menekült jelentkezik

Folyamatosan érkeznek kedd óta az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság (OIF) budapesti ügyfélszolgálataira az orosz-ukrán konfliktus elől menekülők, többségében harmadik országbeli állampolgárok.

A határ menti gyűjtőpontok mellett a budapesti ügyfélszolgálatok is forgalmasak, ezeken két nap alatt csaknem ezer ügyfél jelent meg.

Munkatársaik soron kívül, megemelt létszámmal folyamatosan rögzítik a külföldiek adatait és kérelmeit, valamint fényképfelvételt készítenek, hogy aztán a szükséges tartózkodásra jogosító okmányokkal lássák el a segítséget kérőket - hangsúlyozták.

Az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság az orosz-ukrán konfliktus kezdetétől szerda délig 416 menedékeskénti elismerés iránti kérelmet regisztrált.

Címlapról ajánljuk
Magyarics Tamás: olyan megosztott az amerikai társadalom, hogy borítékolható az újabb erőszak
aréna

Magyarics Tamás: olyan megosztott az amerikai társadalom, hogy borítékolható az újabb erőszak

A titkosszolgálat nagyot hibázott a Donald Trump elleni merényletnél, de a volt elnök esélyeit javítja a támadás – mondta Magyarics Tamás emeritus professzor az InfoRádió Aréna című műsorában. Az Amerika-szakértő beszélt a kampány várható menetrendjéről, Joe Biden esetleges visszalépéséről és a fegyverviselés alkotmányos jogának eredetéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.15. hétfő, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 15. 12:37
×
×
×
×