eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Cropped shot of young Asian businesswoman taking a break in urban park surrounded by green plants in the city, scrolling on smartphone while enjoying some fresh air in the middle of a busy work day
Nyitókép: d3sign/Getty Images

Figyelem, fontos új jelölést kapnak itthon a digitális eszközök

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) új rendeleteket adott ki a kiberbiztonsági tanúsítás eljárásrendjéről; a tanúsítási tevékenység célja, hogy az Európai Uniós elvárásoknak megfelelően a digitális eszközök és szolgáltatások esetében garantálni lehessen a kiberbiztonsági védelmet - közölte a hatóság.

A tájékoztatás szerint az eszközökön elhelyezett tanúsítvány azt a célt szolgálja, hogy egyértelműen felismerhetővé tegye a biztonság szintjét a felhasználók számára, továbbá garantálja azt, hogy a termék megfelel az uniós követelményeknek.

Az idén január elsejétől az Országgyűlés az SZTFH jogkörét kiberbiztonsági feladatokkal bővítette, ezáltal is segítve a digitális gazdaság kibontakozását és működőképességét - emlékeztettek.

Az egyfajta szuperhatóságként működő SZTFH-t 2021 tavaszán hozta létre a kormányzat. Ez látja el lényegében minden olyan gazdasági vagy közhatalmi terület felügyeletét, amely állami monopóliumban van. Felügyeli a bírósági végrehajtói szervezetet, vezeti a felszámolói névjegyzéket, ellátja a dohánytermékek kiskereskedelmével, illetve a szerencsejáték-szervezéssel kapcsolatos hatósági feladatokat, ide tartozik a bányafelügyelet, és 2022-től ezekhez csatlakozott az információs és kommunikációs technológiák (IKT-termékek és -szolgáltatások a számítógépektől az okostelefonokig) kiberbiztonsági tanúsító hatósági felügyelete.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×