eur:
387.72
usd:
357.15
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Nyitókép: Facebook/Márki-Zay Péter

Röviden reagált Márki-Zay Péter Orbán Viktor évértékelőjére

A kormányfő beszédének végeztével jelent meg a hatpárti ellenzéki összefogás miniszterelnök-jelöltjének bejegyzése a Facebook-oldalán.

Röviden reagált a kormányfő által az április 3-i választások előtt épp 50 nappal, a kampányidőszak hivatalos kezdetén elmondott évértékelő tartalmára Márki-Zay Péter.

Közösségi oldalán azt írta, Orbán Viktor évértékelőjének az egyetlen erénye az volt, hogy ez volt az utolsó miniszterelnökként.

"Velem foglalkozott sokat, az ország valódi gondjaival semennyit. Úgy történt, ahogy sejtettem: üres szónoklat, zavaros képek, szóvirágok. És ha mindazt, amit mondott, komolyan gondolná, kiállna velem vitázni" - jegyezte még meg.

A Demokratikus Koalíció közleményében azt írta, "az eseményen elhangzottakat sajnos nem tudjuk kommentálni, mert nem volt időnk szórakoztató showműsort nézni, a Demokratikus Koalíció politikusai és aktivistái ma egész nap az utcán vannak. Ajánlást gyűjtenek, kampányolnak, és meghallgatják az emberek problémáit, amelyekre a fideszes elit 12 éve süket és vak."

A Párbeszéd közölte: "a miniszterelnök most sem beszélt Magyarország valódi problémáiról: a megélhetési válságról, az egészségügyi katasztrófákról, az oktatás kivégzéséről, ahogyan nem ejtett egyetlen szót arról sem, hogy családja, kiváltságos haverjai a magyar emberektől ellopott pénzből, teljesítmény nélkül hizlalták luxusra magukat. A korrupt, érzéketlen kormányfő mondhat bármit, Putyin és Kína által rángatott, megfáradt báb lett, aki béna szóviccei mellett csak a fejében létező démonokkal küzd jobban."

Hasonlóképpen üzent a Jobbik is: "Miközben a korrupt Orbán a saját kiváltságosainak nyomja a hermetikusan lezárt Várkert Bazárban a hazugságait, addig mi a magyar emberek között vagyunk!"

Pártja nevében az MSZP társelnöke, Tóth Bertalan szólalt meg. "Ha Orbán nem félne, ha valóban lenne mire büszkélkednie 12 év kormányzás után, akkor kiállna vitázni Márki-Zay Péterrel, ahogyan az demokráciában választás előtt szokás. De ennyire nem bátor, mert tudja, hogy a csúsztatásai, terelései, féligazságai egy vitahelyzetben hamar lelepleződnének" - írta közleményében.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×