eur:
394.83
usd:
367.43
bux:
71456
2024. július 3. szerda Kornél, Soma

Gázpalackok gyulladtak ki a Hortobágyon

Teljes az útzár a 33-ason.

Gázpalackok szóródtak szét a 33-as számú főúton Hortobágy térségében, miután felborult egy kamion utánfutója csütörtök délelőtt - közölte a hajdú-bihari katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője.

Papp-Kunkli Nóra elmondta: a jármű több mint 800 gázpalackot szállított, amiből csak 33 volt üres. A baleset során öt palack kigyulladt, azokat a tűzoltók eloltották, személyi sérülés nem történt.

Jelenleg a katasztrófavédelem mobil laborja méréseket végez a helyszínen, és teljes útzár mellett iparbiztonsági helyszíni szemlét tartanak - közölte a szóvivő.

Elmondta azt is, hogy a gázpalackok több mint fele megsérült, elszállításukra másik autó érkezik.

A katasztrófavédelem közleménye szerint a szivárgó gáz miatt ötszáz méter sugarú körben biztonsági zónát jelöltek ki. A tiszafüredi, debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos, valamint a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók - a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett - hőkamerával átvizsgálják a területet, valamint visszahűtik a palackokat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.03. szerda, 18:00
Giró-Szász András
politikai tanácsadó
Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Sikerült a csúcsdöntés Amerikában

Ázsiában ma reggel felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően pedig Európában egész nap estek a tőzsdék, igaz, az amerikai nyitást követően kisebb felpattanást láthatunk, míg a tengerentúlon óvatos mozgásokkal telik egyelőre a kereskedés. Az amerikai tőzsdén különösen a Teslára ajánlott figyelni, miután a várakozásokat meghaladó kiszállítási számokat közölt a vállalat a második negyedévre vonatkozóan.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×