eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
Nyitókép: Pixabay

A téli vakációt rizikósabbnak tartjuk a nyárinál

A csúszós, jeges utak nem feltétlenül növelik meg a biztosítások számát, azonban a téli időszakban a síelés sokakat késztet erre.

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás (kgfb) megkötése a gépjármű megvásárlásának a pillanatához kötődik, ebből a szempontból legfeljebb az mondható, hogy a tavaszi időszak némileg élénkebb, miután sokan ebben az időszakban cserélik, vagy szeretnék lecserélni az autójukat – kezdte Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének kommunikációs vezetője. Hozzátette: az egyéb biztosítások terén viszont már markánsabb szezonalitás mutatható ki. Gondolva itt elsősorban a téli síszezonra, amikor igencsak jelentős erősödés mutatkozik az utasbiztosítások terén, sőt, a külföldre utazok ilyenkor kötnek a legnagyobb százalékban valamilyen utasbiztosítást.

A szakember egyetértett azzal, hogy a vakációk zömére a nyári hónapokban kerül sor, mégis, mint mondta, a téli utak alkalmával valahogyan jobban benne van az emberek gondolkodásában, hogy bármi megtörténhet, és ezért érdemes magukat bebiztosítani. Szemben a nyaralással, amikor mondhatni talán kicsit felelőtlenebbek vagyunk, és hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy úgysem történhet semmi baj – magyarázta Lambert Gábor emlékeztetve, hogy a télen útnak indulók már több mint 70 százaléka köt valamilyen biztosítást.

Ugyanakkor a télies útviszonyokkal már nem hozható szoros összefüggésbe a biztosításkötések száma – mondta a Mabisz munkatársa. Vagyis a csúszós, jeges utakhoz köthető törések, balesetek csak a kárbelejelentések számában érződnek. Mint mondta, nem jellemző, hogy több lakásbiztosítást kötének az embereke arra gondolva, hogy valaki esetleg majd megcsúszhat a járdán, amiért aztán nekik kell vállalniuk a felelősséget.

Lambert Gábor úgy véli, az emberekben a lakásbiztosítás gondolata leginkább egy-egy nagyobb vihart követően merül fel igazán. Amikor szembesülnek, akár személyesen, akár a televízió képernyőjén keresztül, hogy milyen károkat képes okozni a természet, aminek a következményeit végül majd a tulajdonosnak kell viselnie, ha nem volt biztosítása. Tehát a viharosabb időszakok után jellemzően meg is szokott ugrani a lakásbiztosítás-kötések száma – tette hozzá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×