eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina fecskendőkben előkészítve a harmadik, emlékeztető adag oltásához a hatvani Albert Schweitzer Kórház-Rendelőintézet oltópontján augusztus 11-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Kétféle oltóanyag magyarországi gyártására érkezett javaslat

Megtartotta alakuló ülését az oltóanyaggyár-munkacsoport.

A testület azt hivatott eldönteni, hogy a Debrecenben létesülő gyárban milyen típusú, technológiájú oltóanyag készüljön koronavírus ellen.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a budapesti tanácskozás előtt elmondta, a hazai oltóanyaggyártás ötlete több mint egy évvel ezelőtt született meg. Emlékeztetett, azóta kormánydöntés született arról, hogy az építést felgyorsítják.

A miniszter az ülés után újságíróknak azt mondta, a megbeszélésen több szempontot is figyelembe vettek, és

a szakmai vélemények alapján elölt vírust tartalmazó és fehérje alapú oltóanyag gyártását javasolták.

A grémium munkájában a Magyar Tudományos Akadémia, az országos intézetek, a Debreceni Egyetem képviselői, valamint víruskutatók, a Nemzeti Népegészségügyi Központ virológusai, epidemiológusai és az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségpolitikai vezetői vesznek részt.

Budapest, 2021. december 15.
Az oltóanyaggyár-munkacsoport alakuló ülése az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. december 15-én. Szemben középen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, mellette Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár (b) és Balogh Andrea Johanna sajtófőnök. A testület azt hivatott eldönteni, hogy a Debrecenben létesülő gyárban milyen típusú, technológiájú oltóanyag készüljön koronavírus ellen.
MTI/Soós Lajos
Az oltóanyaggyár-munkacsoport alakuló ülése az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. december 15-én. Szemben középen Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere, mellette Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár (b) és Balogh Andrea Johanna sajtófőnök. MTI/Soós Lajos

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×