eur:
395.4
usd:
368.49
bux:
71873.97
2024. július 2. kedd Ottó
Védőfelszerelést viselő gyógytornászok a fővárosi Szent László Kórház koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. december 13-án.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Jakab Ferenc az omikronról: vannak biztató jelek, de…

A pécsi egyetem virológus professzora szerint egyelőre nincs bizonyíték rá, hogy a legújabb variáns segíthet a járvány megállításában. Közben újabb orvos erősítette meg, hogy a végstádiumba került kórházi ápoltak 90 százaléka nem kapott védőoltást.

Az intenzíves kollégák beszámolója szerint a haldoklók 90 százaléka oltatlan, vagy olyan oltott, aki nagyon régen kapta meg az oltását – nyilatkozta az ATV-nek a Tolna megyei Bogyiszló háziorvosa. Szabó Gábor szerint egyértelműen látszik, hogy a védőoltásnak rendkívül komoly szerepe van a vírussal szemben. Náluk egyébként minden szerdán oltási akciót szerveznek. Talán ennek is köszönhető, hogy a faluban 70 százalék fölött van a beoltottal aránya, bár a gyerekekre nem ragadt át a felnőttek oltási kedve: a százból csupán öten kértek oltást.

Közben a szakemberek folyamatosan vizsgálják a legújabb, omikron variáns hatását a szervezetre. Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem virológus professzora a csatornának azt mondta: egyáltalán nem biztos, hogy sokkal enyhébb tünetekkel lehet megúszni az omikron által okozott fertőzést. Ugyanakkor hozzátette, az biztató jel, hogy Dél-Afrikában a fertőzések száma megnőtt, azonban a kórházi kezelések és a halálesetek szignifikánsan nem növekedett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.02. kedd, 18:00
Yann Caspar
a Matthias Corvinus Collegium Európai Tanulmányok Műhelyének kutatója
Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az összes ellene zajló eljárást megúszhatja Donald Trump – Joe Bidenék nagyon kiborultak

Az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága hétfőn nyilvánosságra hozott döntésében úgy határozott Donald Trump ügyében, hogy az amerikai elnök tevékenységeinek "magját" abszolút immunitás, hivatalos cselekedeteit pedig vélelmezett mentelmi jog védi. A történelmi határozatot, amely értelmében tovább húzódik Trump büntetőjogi felelősségre vonása, a republikánusok kitörő örömmel üdvözölték, míg Joe Biden amerikai elnök és demokrata párttársai élesen kritizálták.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. július 2. 11:39
×
×
×
×