eur:
392.6
usd:
362.16
bux:
72132.83
2024. július 7. vasárnap Apollónia
Védőfelszerelést viselő ápoló a fővárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én.
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Hetvennél is több életet követelt a Covid a magyar egészségügyben

Az elhunytak között vannak ápolók, háziorvosok, főorvosok, egy kutatóorvos és mentősök is.

Már hetvenhárom egészségügyi dolgozó életét követelte a koronavírus-fertőzés Magyarországon a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján szereplő adatok szerint.

Az elhunytak között vannak ápolók, háziorvosok, nőgyógyászok, főorvosok, egy kutatóorvos és mentősök is. A halálhírekről a sajtóból vagy saját forrásaikból értesültek. „Mély megrendüléssel búcsúzunk a Covid–19 pandémiában elhunyt kollégáinktól, akik hivatástudatukhoz méltón teljesítették esküjüket, orvosi, illetve ápolói kötelezettségeiket, elhivatottan szolgálva embertársainkat – írják, azt is hozzátéve: ha valaki „hozzátartozóként bármely okból nem szeretné elhunyt rokona nevét általuk megjelentetve látni”, kérhetik a kamarát, hogy ne tüntessék fel a honlapon.

Mint arról az Infostart is beszámolt, a központi tájékoztató oldal adatai szerint az elmúlt három napban 17 834 új fertőzöttet igazoltak, és elhunyt 214 többségében idős, krónikus beteg. Kórházban 3980 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 434-en vannak lélegeztetőgépen.

Közben az Index egy kormányzati Covid-statisztikákat elemző forrásra hivatkozva azt írja, a koronavírus harmadik hullámában többnapos, esetenként egy-két hetes csúszást is lehetett látni a Covid-halottak rögzítésében. Vagyis előfordult, hogy egy szerdai adatközlés múlt keddi állapotot mutatott, vagy a közzétételek csúcsokról szóltak, de az esetszám közben már csökkenésnek indult – példázza a lap.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.08. hétfő, 18:00
Lakatos Júlia
a Méltányosság Politikaelemző Központ stratégiai igazgatója
Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Meglepő felmérés készült az elektromos autókról: az amerikaiak fele visszacserélné őket robbanómotorosra

Megjelent a McKinsey legfrissebb autóipari trendekre vonatkozó globális fogyasztói felmérése, amelyben több izgalmas megállapítás is található. Természetesen az anyag gerincét az elektromos autózás teszi ki, erre vonatkozik a legtöbb kérdés, és az látszik, hogy a fogyasztók egyre nagyobb hajlandóságot mutatnak az elektromos autók vásárlására, de többek között a töltéssel és a költségekkel kapcsolatos vélt vagy valós aggályok továbbra is komoly korlátot jelentenek. A felmérés ezen felül megállapítja azt is, hogy globálisan az EV-tulajok 29 százaléka akar visszaváltani belső égésű motoros autóra, míg az USA-ban ez az arány közelíti az 50 százalékot.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×