eur:
393.09
usd:
363.54
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Kiosztásra váró bizonyítványok a debreceni Hunyadi János Általános Iskola 1/a osztályának bizonyítványosztóján. Az oktatási államtitkárság közlése szerint az általános iskolákban 747.547 diáknak, középfokú képzésben 428.291, nappali tagozatos diáknak, valamint 157.856 pedagógusnak indul a vakáció. A mostani tanév 37 héten át tartott, ezzel az európai átlaghoz tartozik Magyarország.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Maruzsa Zoltán: jelenléti oktatásra rendezkedünk be

A pedagógusok körében 90 százalék feletti, a 12 évnél idősebb tanulók körében pedig több mint 50 százalék feletti az átoltottság. Ez jelentős mértékben gátolja a koronavírus-járvány terjedését a köznevelési intézményekben – mondta az InfoRádió érdeklődésére a köznevelésért felelős államtitkár. Maruzsa Zoltán szólt arról is, hogy a diákok és a tanárok korlátozások nélkül, ugyanakkor a szülők és a családtagok csak védettségi igazolvánnyal vehetnek részt a szalagavatókon.

Kialakultak az intézményekben az egyedi védekezési szabályok, az operatív törzs két intézkedést vont magához: a rendkívüli szünet és a tantermen kívüli, azaz a digitális oktatás elrendelését – mondta az államtitkár.

Az oltottság jelentős mértékű – fogalmazott –,

  • a tanárok körében ez 90 százalék fölött van,
  • a 12 évnél idősebb tanulóknál pedig 50 százalék fölötti.

Ez visszafogja a járvány terjedését, és az operatív törzsnek is kevesebb intézkedést kell hoznia.

Szalagavatón, ballagáson csak védettségi igazolvánnyal látogatható a szülők, kísérők által, de a diákok oltottságtól függetlenül vehetnek részt rajtuk.

Az államtitkár leszögezte: jelenléti oktatásra rendelkeznek be.

Az 1–6. évfolyamokon ahol megbetegedés van, ott tantermen kívüli oktatásra állnak át nagyjából egy hétre, amíg a veszély mértéke minimálisra csökken. A tanév kezdeti alacsony szintről emelkedett az érintett osztályok, iskolák aránya, de sosem ment öt százalék fölé.

Az őszi szünet következtében a keddi visszatéréskor egyetlen érintett intézmény sem volt.

17 400 diák vett részt az őszi érettségi vizsgákon – közölte –, november 11–26. között lesznek a szóbelik. Maruzsa Zoltán leszögezte: zökkenőmentesen zajlanak a vizsgák.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×