eur:
393.14
usd:
363.63
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
Tank caps for AdBlue and diesel on a Skoda Kodiak pictured in Goettingen, Germany, 31 July 2017. Photo: Swen PfĂśrtner/dpa (Photo by Swen PfĂśrtner/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Ismét megszólalt a Mol az AdBlue-hiány ügyében

Az csak egy dolog az olajcég szerint, hogy hamisítják is az adalékanyagot.

Mint arról az Infostart is beszámolt, hiánycikké vált a dízel üzemanyagokhoz szükséges AdBlue adalék. A Mol ezután közleményt adott ki: korlátozták az AdBlue eladását, de kiemelték, hogy a közfeladatot ellátó szervezeteknek továbbra is biztosítják a dízel korlátlan vásárlását. Azt is írták, hogy a készlethiányt a sajtóhírek nyomán kialakult pánikfelvásárlás, és a 10-20-szorosára nőtt lakossági kereslet okozta, valamint hogy a részben nyerészkedési célú felvásárlás felborította a magyar piacot.

Bakos Piroska, a MOL belföldi kommunikációs vezetője ennek kapcsán az ATV Startban elmondta, hogy felesleges készleteket felhalmozni, hiszen az AdBlue-t gyártó gyárak működnek, nincsen termeléskiesés. Ha mindenki csak a szokásos mennyiségű adalékanyagot vásárolja, akkor hamar helyreáll a helyzet.

Azt is elmondta, hogy egy kannányi AdBlue-val nagyjából 8-10 ezer kilométert lehet autózni. Szót ejtett még arról, hogy az adalékanyagot hamisítják is, ezért vásárláskor körültekintőnek kell lenni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×