eur:
387.72
usd:
357.15
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál
Katonák Kelebia közelében, a magyar-szerb határon, az ideiglenes biztonsági határzárnál 2020. december 18-án, ahol ezen a napon Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója és Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára tartott sajtótájékoztatót. Idén, az elmúlt három évhez képest lényegesen több, mintegy 42 ezer határsértőt és 460 embercsempészt fogtak el.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Csaknem ezer határsértőt "szedtek le" a hétvégén

Egyenletesen érkeznek a nem magyar állampolgárok, napjában csaknem háromszázan.

829 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök és katonák péntektől vasárnapig - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 273, szombaton 288, vasárnap 268 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett a román határnál és az ország belsejében elfogtak 26 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 2633 határsértőt tartóztattak föl és kísértek vissza. A megelőző héten - szeptember 20-tól 26-ig - a feltartóztatottak száma 2847 volt. Emellett az elmúlt héten a horvát, román, ukrán határnál és az ország belsejében elfogtak 45 határsértőt, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 45 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×