eur:
386.09
usd:
354.97
bux:
0
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Darkweb, darknet and hacking concept. Hacker with cellphone. Man using dark web with smartphone. Mobile phone fraud, online scam and cyber security threat. Scammer using stolen cell. AR data code.
Nyitókép: Tero Vesalainen/Getty Images

Hackertámadás? - Csak hétfőn tudják folytatni a most kezdődött ellenzéki előválasztást

Az egyik kormányfőjelölt-jelölt "durva technikai támadásról" beszél.

Mint az Infostart megírta, a pénteki főpróba informatikai nehézségei ellenére szombaton belekezdtek az ellenzéki előválasztásba, de kisvártatva leállt a rendszer, a Párbeszéd közlése szerint a túlzott érdeklődés miatt.

Az Országos Előválasztási Bizottság ugyanakkor két óra szünetet kért, hogy helyreállíthassák az érdeklődés által keletkezett informatikai problémát, de délután kiderült, nagyobb a baj.

Jakab Péter, a Jobbik miniszterelnökjelölt-jelöltje videoüzenetben közölte, illetéktelenek hackertámadást intéztek az előválasztás informatikai felülete ellen, ezért csak hétfőn folytatódhat a jelöltkeresési folyamat a jövő tavaszi országgyűlési választásokra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Taposóakna került az új uniós EU-s szankciócsomagba

Taposóakna került az új uniós EU-s szankciócsomagba

Négy orosz állami médium kerül fel az Európai Unió feketelistájára, míg a Moszkva elleni 14. szankciócsomag egyéb intézkedései az uniós nagykövetek szerdai találkozóját követően még a megbeszélések korai szakaszában vannak. Egyes tagállamok azt szorgalmazták, hogy világszerte szankcionáljanak minden olyan pénzintézetet, amely Oroszország hadigépezetét segíti, hogy katonai felszerelések gyártásához szükséges árukért vagy technológiáért fizessen, ami komoly hatásokkal járhat a pénzpiacokon.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×