eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 5. szombat Aurél
Nyitókép: Karácsony Gergely/Facebook

Karácsony Gergely nem oktathatott volna a Corvinuson - lapértesülés

Karácsony Gergelyt jogszerűtlenül alkalmazta tanársegédként és adjunktusként a Budapesti Corvinus Egyetem – a Magyar Nemzet szerint erre az eredményre jutott az Oktatási Hivatal vizsgálata. A főpolgármester reagált: büszke arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltött az intézményben.

A hivatal 2004. január elsejétől ellenőrizte a Budapesti Corvinus Egyetemen harminckét oktatójának jogviszonyát, akik közül csak Karácsony Gergely nem teljesítette a foglalkoztatásához szükséges feltételeket - értesült a Magyar Nemzet.

A dokumentum szerint a jelenlegi főpolgármester tanársegédi kinevezése nem felelt meg az intézményi szabályzatnak, mert nem volt meg a feltételként előírt legalább egy C típusú nyelvvizsgája vagy ezzel egyenértékű államilag elismert oklevele. Az adjunktusi kinevezése is szabálytalannak bizonyult, mert Karácsony a rendelkezésre álló dokumentumok alapján nem kezdte meg a doktorjelölti jogviszonyt. A szabályzat szerint a kinevezési feltételek között rögzíteni kellett volna, hogy Karácsony három éven belül létesítsen doktorjelölti jogviszonyt, ellenkező esetben felmentik állásából. Ez azonban a határidőig nem történt meg; később, 2014. augusztus 31-én Karácsony maga kezdeményezte a jogviszony közös megegyezéssel történő megszüntetését.

A lap szerint az OH vizsgálatának eredménye nem meglepő, ugyanis az elmúlt hónapokban sajtóorgánumok is feltárták, hogy Karácsonynak nincs sem angolnyelv-vizsgája, sem PhD-fokozata, holott korábbi életrajzaiban előfordult, hogy erre hivatkozott.

Karácsony Gergely az ATV-nek egy interjúban azt mondta, hogy azért nem sikerült megírnia a doktori disszertációját, mert a PhD-képzés megkezdését követően hamarosan aktív politikus lett, a kettőt pedig egyszerre már nem bírta.

A főpolgármester nyelvvizsgaügye is megjárta korábban a sajtót.

Frissítés: Karácsony Gergely a Facebook-oldalán reagált. Azt írta, csatasorba állították a a közigazgatást, hogy legyen muníció az ellene folytatott lejáratáshoz, legyen mire elkölteni azt a napi 1,5 milliót.

„Egyet sajnálok, hogy a nagy lejárató akciójukkal, aminek én vagyok a célpontja, egyetemet, oktatókat, tanárokat vegzálnak, akiknek semmi közük ahhoz, hogy Orbánék tőlem féltik - helyesen - a hatalmukat. Legyen hát világos: büszke vagyok arra a közel 10 évre, amelyet oktatóként töltöttem a Corvinuson, büszke vagyok a tanítványaimra, büszke vagyok a közösen végzett tudományos munkára. És ezt holmi Fidesz-lakájok soha nem fogják tudni elvenni tőlem” – tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Ákos: nem jó kimondani, hogy hatalmas vihar közeleg – egymásra kell nézzünk, emberek

Én arra hívok mindenkit, aki ezt a lemezt hallgatja, hogy ember legyen velem együtt, hogy egymás számára emberek lehessünk, és hogy megfogalmazhassunk nyugodtan aggodalmakat és örömöket anélkül, hogy a másik folyton ellenséget látna bennünk – mondta Kovács Ákos dalszerző, előadóművész az InfoRádió Aréna című műsorában, ahol beszélt a most megjelent Metropolis című dupla albumáról és a december 14-i Aréna-koncertjéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

A hét végére sikerült javítani az amerikai tőzsdéknek

Továbbra is nyomás alatt vannak a világ tőkepiacai, a befektetők elsősorban az Irán és Izrael közötti konfliktusra figyelnek. Csütörtökön eséssel fejezték be a kereskedést az európai és az amerikai tőzsdék, ma ehhez képest már emelkedés látszott Európában, és az amerikai tőzsdék is feljebb kerültek. Az EU kínai elektromos autók büntetővámjával kapcsolatos döntésére emelkedett az európai autók részvényárfolyama, a hangulatot a délután megjelent, vártnál jobb amerikai munkaerőpiaci adat is javította.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×