eur:
394.97
usd:
368.65
bux:
72094.79
2024. június 30. vasárnap Pál
A Miniszterelnökség által közreadott képen a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra érkező I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka (k) nyilatkozik a sajtó munkatársainak, miután fogadta őt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 10-én.
Nyitókép: I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka (k) nyilatkozik, miután fogadta őt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes (b) a Liszt Ferenc-repülőtéren 2021. szeptember 10-én. MTI/Miniszterelnökség/Botár Gergely

Több ezer rendőr dolgozik Ferenc pápa budapesti biztonságáért - a nap hírei

Tíz hónapon belül létrejöhet a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártásához szükséges infrastruktúra. Családtagok és közeli barátok körében temették el Jean-Paul Belmondót.

Több ezer rendőr dolgozik azon, hogy garantálja a pápa biztonságát. Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ főigazgatója közölte: a magyar hatóságoknak, és a vatikáni csendőrségnek nincs fenyegetettségre utaló információja, így nincs technikai akadálya a vasárnapi látogatásnak. Hajdu János elmondta: a katolikus egyházfő pápamobilon való közlekedése a néhány órás látogatás neuralgikus pontja, itt kerül Ferenc pápa legközelebb a hívekhez, akiket azonban ellenőrzött beléptetési rendszeren keresztül engednek be a területre.

Megérkezett Magyarországra I. Bartolomaiosz konstantinápolyi ökumenikus pátriárka. Szombaton I. Bartolomaiosz részt vesz a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szentmiséjén a Kossuth téren. Vasárnap a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia templomában vezet liturgiát. Az ökumenikus pátriárkát Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes fogadta.

Tíz hónapon belül létrejöhet a kínai Sinopharm-vakcina magyarországi gyártásához szükséges infrastruktúra. Erről együttműködési szándéknyilatkozat született a felek között. Menczer Tamás, tájékoztatásért is felelős államtitkár a Facebook-oldalán azt közölte: az együttműködés lehetőséget adhat Magyarországnak arra, hogy új mutáció esetén friss információkkal rendelkezzenek, a hazai gyártásnak köszönhetően gyorsan és hatékonyan reagáljanak.

Januártól a minimálbér szintjére emelkedik a gyermekek otthongondozási díja - erősítette meg a családokért felelős tárca nélküli miniszter. Novák Katalin a debreceni családsegítő és gyermekjóléti központban tett látogatása után elmondta: a 2019. január 1-jén bevezetett támogatási formát a halmozottan sérült, súlyos fogyatékossággal élő gyermekek családjai igényelhetik. A gyod összege jelenleg havi 147 ezer forint, de jövőre eléri a minimálbér szintjét.

A magyar védelmi ipar újjáépítésének zászlóshajója lehet a Lynx-harcjárműgyár - mondta az innovációs miniszter az üzem bokrétaünnepségén. Palkovics László kiemelte: a gyár fontos bázisa lesz a védelmi iparnak, felhajtóerőt jelent a gazdaságban és a foglalkoztatásban, valamint kiemelkedő szerepet játszik Magyarország járműipari, kutatási, fejlesztési és innovációs tevékenységében. Hozzátette, hogy a gyár a beszállítókkal együtt csaknem félezer szakembernek ad munkát.

Vadászgépek kísértek ki az osztrák légtérből egy magyar felségjelzésű C-17-es katonai szállítógépet, mert az rendkívül alacsonyan repült. A Die Presse beszámolója szerint Michael Bauer, az osztrák védelmi minisztérium szóvivője azt mondta, hogy a repülőgép az előírt 10-11 ezer méteres repülési magasságról ezer méterre ereszkedett a Salzburgtól keletre található Attersee tó fölé. Azután érkeztek meg az osztrák Eurofighterek. Közölte, hogy diplomáciai következményei lehetnek az esetnek.

Heteken belül megindítja a BioNTech az 5-11 éves korosztályba tartozó gyermekeket védő oltás engedélyeztetési eljárását. A német biotechnológiai vállalkozás török származású alapítói egy pénteki interjúban arról számoltak be, hogy az év vége felé a hat hónap és öt év közötti korosztályon végzett vizsgálatok eredményei is megérkezhetnek. Az oltóanyag ugyanaz, mint amelyet a 12 éven felülieknél használnak, de kisebb dózisú, így kevesebbet kell tölteni az ampullákba. Jens Spahn szövetségi egészségügyi miniszter üdvözölte a döntést.

Szlovákia után Ausztria legkeletibb tartományában, Burgenlandban is Covid-lottóval, míg Romániában étkezési utalvánnyal ösztönöznek az oltásra. Az összesen ezer díjat - köztük autókat és elektromos kerékpárokat - csak akkor sorsolják ki, ha a kitűzött időpontig, november 11-ig sikerül a 80 százalékos átoltottságot elérni. Romániában azok jogosultak az öt darab étkezési utalványra, akik augusztus 31-e után kapták meg a vakcina második vagy az egydózisú Johnson&Johnson oltás egyetlen adagját.

A leginnovatívabb film díját kapta a nemzetközi kritikusoktól Fabricius Gábor Eltörölni Frankot című alkotása a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválon. A díjátadón Fabricius Gábor személyesen vehette át az elismerést első játékfilm rendezéséért. Az Eltörölni Frankot 1983-ban játszódik, a vasfüggöny mögött.

Családtagok és közeli barátok körében temették el Jean-Paul Belmondót. Többek között Claude Lelouch rendező és Alain Delon színész is megjelent a francia filmsztár gyászszertartásán egy párizsi templomban. A pénteki ceremóniát nem közvetítették a nyilvánosság számára. Jean-Paul Belmondo hétfőn, 88 éves korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk
24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

24 milliárdos programot indított a főváros – élhetőbb utcák épülhetnek

Az Egészséges utcák program célja a fővárosiak életminőségének javítása, a gyalogos és a kerékpáros közlekedés fejlesztése, a gépjárműforgalom csillapítása, valamint az akadálymentesítés. Balogh Samu, a főpolgármester kabinetfőnöke az InfoRádióban elmondta: szeptemberben derül ki, hogy mely kerületek kaphatnak támogatást. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester szerint a kezdeményezésnek köszönhetően akár meghétszereződhet a zöldfelületek aránya a XII. kerületben.

"A határ a csillagos ég" - jelentette ki Orbán Viktor Bécsben

Új szövetség jött létre Európában három párt részvételével. Ez hazafias erőkből formálódik, és alapítói vezető szerepet játszanak országaikban. Más pártokat is várunk, hogy közösen, egyesült erővel biztosítsuk Európa jövőjét - mondta Herbert Kickl, az Osztrák Szabadságpárt elnöke Bécsben, miután Orbán Viktor miniszterelnökkel, a Fidesz elnökével, és Andrej Babissal, a cseh ANO vezetőjével találkozott.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.01. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

Indul a roham az otthonfelújítási milliókért: 10 dolog, amire nagyon figyelj!

A kormány eredeti terveihez képest négyhetes csúszással, július 1-jén, hétfőn elindul az új Otthonfelújítási Program, amelyben legfeljebb 6 millió forintra lehet pályázni. A programban húszezer, 1991 előtti használatba vételi engedéllyel rendelkező családi ház legalább 30%-os energiahatékonyság-növelése valósulhat meg 108 milliárd forintnyi uniós forrásból. 10 pontban foglaljuk most össze, mire érdemes odafigyelniük a kérelmezőknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×