eur:
393.13
usd:
363.67
bux:
72351.87
2024. július 4. csütörtök Ulrik
storm over the lake Balaton-Hungary
Nyitókép: Remedios/Getty Images

A strandszezon után is lesz miért a Balatont választani

Hamarosan zárnak a strandok, de Zamárdiban futóversenyre, Füreden a SUP vb-re várják a késő nyári vendégeket.

Napokon belül bezárnak a balatoni fizetős strandok; egy részük már csak ezen a hét végén tart nyitva, többségük a jövő vasárnapig várja a vendégeket. Szeptember első hetének végén még Füreden, Keszthelyen, Siófokon és Balatonlellén is megmártózhatunk, de lesz olyan fizetős strand, amelyik a végleges kapuzárásig belépőjegy nélkül lesz látogatható – hívja föl a figyelmet a Magyar Nemzet. Büfére és egyéb szolgáltatásokra várhatóan nem számíthatnak a napfürdőzésre vágyók, az illemhelyek használatára azonban több szabadstandon is lehetőség lesz.

A hét végén edzőcipőre lehet váltani a strandpapucsot, mivel két jelentős futóversenyt is kínálnak az aktív turizmus híveinek. Szombaton Zamárdi szabadstrandjáról rajtolnak el a DM Balaton Run futóversenyre nevezett amatőr és profi versenyzők. Legfeljebb háromezren indulhatnak, a teljesíthető táv 2,25, 10,5 és 21,1 kilométer. Egyedi és félmaraton versenyágban, extra- és gyerekfutamban is rendeznek megméretést, sőt nordic walkingosok is rajthoz állhatnak. Balatonlellén szeptember 26-án rendezik meg a III. Kishegyi Trail nevű futóversenyt. A balatoni nyárutó legrangosabb sporteseménye minden bizonnyal a balatonfüredi SUP-világbajnokság lesz. Az eseményről korábban Schmidt Gábor is beszélt az InfoRádiónak.

A lap hozzáteszi: a következő hónapokban már gasztroturisztikai rendezvényekre is várják a Balaton-pártiakat. Szeptember utolsó hetének végén például Badacsonyban a IV. Gasztrohegy várja a vendégeket. Ezúttal kinyitnak majd a hegy kultikus vendéglői, amelyeket egy–egy túra keretében kereshetnek fel a helyi étel- és italkülönlegességek kedvelői.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.05. péntek, 18:00
Gálik Zoltán
a Budapesti Corvinus Egyetem docense
Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Napokon belül távozhat Ukrajna miniszterelnöke, Zelenszkij kész tárgyalni a békéről - Híreink az ukrajnai háborúról csütörtökön

Ukrán források szerint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök hamarosan menesztheti az ország második legbefolyásosabb emberét, Denisz Simhal kormányfőt. Mindeközben a frontot ismét elárasztották az orosz Lancet-drónok: szabályosan vadásznak az ukrán páncélosokra. Kijev és az Egyesült Államok is elutasította Orbán Viktor magyar miniszterelnök tűzszüneti javaslatát. Volodimir Zelenszkij ukrán elnök újabb békekonferenciát rendezne, ezúttal Oroszország részvételével. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×